Nordisk Mesterskap – Intro

Etter 2 år med pandemi er endelig Nordisk igjen på kalenderen. Denne gangen går turen til Sagaøya. Sist vi var her var i 2017. Den gangen ble vår bestemann Chris Watts! Chris tapte tilslutt for turneringens klart beste spiller, Kristian Helgason (tidligere Crucible-spiller) i kvartfinalen. Bare tre av de åtte Norske spillerne fra den gang, er med i årets versjon, Audun, Magnus og undertegnede.

Trondheim Snooker har for øyeblikket fem av åtte spillere på landslaget, noe som viser hvor godt klubben satser på turneringsspill. I løpet av de neste dagene kommer vår spillende journalist, Erik Dullerud, til å rapportere fra turneringen med tekst og bilder. Stor takk til Erik for at han ønsker å gjøre dette. I dette første innlegget vil han presentere spillerne.

Roald Pettersen (Trondheim snooker)

At Roald for andre gang har kvalifisert seg til Nordisk, viser at han er en spiller å regne med. Med jevnlig matching og coaching av Audun, har Roald sakte men sikkert utviklet seg. Dette viste seg både på rankingen og på ratingen i fjor. Med sin tørre humor og smittende latter, vil Roald bidra til god stemning også utenfor filten.

Nassim Sekat (Trondheim Snooker)

Nassim har vært med i toppen på den norske rankingen i flere år nå. Selv om han har strevd litt med å nå helt opp på det høyeste trinnet på seierspallen her hjemme, er Nassim alltid en utfordrer. Og en ting er sikkert; når Nassim er i dytten, så kan han avgjøre partier på rekordtid. Samtidig er han sårbar når flyten mangler. Sist Nordisk, var trønderen svært nære avansement etter en solid seier mot en toppseeda finne. Da banket han inn en nydelig 80- serie. Dette var et av høyeste seriene på de tighte Wiraka-bordene i København. Vi ønsker oss mer av dette på Island.

Magnus Martinsen Melien (Trondheim Snooker)

Magnus stiller til start i Nordisk som regjerende norsk mester, etter at han overrasket seg selv og alle andre med et solid NM-gull i Trondheim i mai. I Nordisk-sammenheng har aldri denne sympatiske gutten, nådd helt opp. Skal dette året bli gjennombruddsåret også her? Med hans solide teknikk og tilsynelatende «nerver av stål» vil han kjempe om avansement i gruppa!

Audun Risan Heimsjø (Trondheim Snooker)

Audun har vært den beste spilleren på rankingen i en årrekke nå. Det er bare det forbaska NM-gullet som mangler. I Nordisk er han den eneste norske spilleren som har klart å gå til en semifinale. Dette skjedde siste gang Nordisk ble arrangert, i 2020. Der ble det et knepent tap mot vinneren av turneringen, Jani Kananen. Året før, i Nordisk i Sverige, lagde Audun turneringens høyeste serie i sluttspillet. En perfekt 128, total clearence. Vi håper på et steg opp! Altså finale og en 147 serie.

Erik Dullerud (Trondheim Snooker)

«Dinosauren» på laget har vært med i samtlige Nordiske mesterskap siden Roger Strand egenhendig klarte å stable mesterskapet på beina i Oslo, 2015. Av disse sju turneringene har han kun klart å karre seg videre til sluttspillet to ganger, begge gangene i København. Det naturlige målet må derfor bli å klare dette en tredje gang også. Vi får håpe på mye «ballrun»

Kåre Valde (Stord snookerklubb)

Kåre har på den korte tiden han har spilt snooker, tatt nye skritt hvert eneste år. Vi husker den første sesongen, der han sprang rundt med en spesialsydd taske med forlengeren i, mens han spilte. Denne satt godt festet i beltet på hofta. Etter hvert forbedra teknikken seg, og vi så ikke noe mer til «Lucky Luke- taska». Kåre vil kjempe med nebb og klør i sitt andre Nordiske mesterskap. Etter å ha havnet i en veldig tøff gruppe i 2020, venter Kåre fortsatt på sin første internasjonale seier. Vi satser på denne kommer i Reykjavik.

John Christian Vespestad (Stord snookerklubb)

I likhet med Kåre, har John Christian deltatt i ett Nordisk mesterskap tidligere. I år stiller JC mye sterkere enn i 2020. Han er uten tvil den spilleren i Norge som har forbedret sitt spill mest, i det siste. Dette viste han i NM i Trondheim nå sist, der han slo ut Umar Hayat i kvartfinalen før han tapte på rosa i avgjørende parti mot vinneren, Magnus i semifinalen. Selv om John Christian på papiret, har havnet i en veldig sterk gruppe, kan han fort vise seg å overraske.

Jason Hawker (Os biljard og snookerklubb)

Den eneste debutanten på årets lag. Jason kom som et friskt pust før årets sesong. Han er opprinnelig fra Perth i Australia, der han også var en kjent «English pool-spiller» Da Jason fant kjærligheten i ei vestlandsjente, var vegen kort til snookerbordene i Os. Her har han lagt ned mange treningstimer, noe som viser seg i spillet hans. Jason har allerede fått gode resultater i Norgescupen og har fulgt selveste Audun til døra i flere matcher. Vi vet Jason gleder seg til å representere Norge på landslaget. Vi ønsker deg hell og lykke på Sagaøya!