Nordisk Mesterskap – Dag 3

Dagen startet med 8-delsfinale for Audun mot Rune Kampe, fra Danmark. Audun tok første parti med noen fine småserier.

I andre parti ledet han også lenge, men Rune viste sin rutine og stjal partiet på de kulørte. Etter dette var det enveiskjøring fra dansken. Serier på 85 og 92 er noe vi sjelden ser i Nordisk! Uansett, lite å gjøre med for Audun som endte opp med 9. plass.

Møte mellom undertegnede og Nassim i 8-delsfinalen, startet friskt med et par gode serier fra begge to. Etter det ble det mye kjemping og lite spill. Nassim håndterte presset best og vant fortjent 4-2 i en match som ikke ble særlig velspilt tilslutt.

At kampen tro ut i tid, gjorde oppladningen til Nassims kvartfinale desto dårligere. Han måtte rett på bordet igjen mot Suliman fra Sverige. For en match dette skulle bli! Nassim var tydelig sliten i de første partiene, men når han fikk inn en heldig snooker i slutten av det tredje, våknet trønderen til liv. Han hamret inn en 50+ serie og en 60+ serie i de påfølgende partiene. Plutselig var det svensken som lå under 3-2. Suliman, som er innehaver av sin egen snookerklubb i Stockholm, svarte mesterlig og vant tilslutt 4-3. Nassim var bare noen få putter fra semifinale og spiller sin beste kamp i kvart’n. Helt klart den beste norske spilleren denne gangen.

Suliman fortsatte å spille godt mot favoritten Jani Kananen, i sin semifinale, men måtte tilslutt bite i filten 4-3. Det er duket for en gjentagelse av 2020 finalen mellom Jani Kananen fra Finland og Daniel Kandi fra Danmark, i morgen.

Med dette avslutter den utskremte reporter, Dullerud sine daglige rapporter fra Island. Det ryktes om at Finland er sugne på å avholde neste Nordiske mesterkap. Kanskje Norge står for tur i 2024? Det er i hvertfall liten tvil om at disse turneringene er kommet for å bli. En liten «shout- out» til Rognans store sønn, Roger Strand som fikk stabla dette på beina i 2015. Da lå det Nordiske samarbeidet nede i en hengemyr. Vi har mye å takke Roger for, ift at disse turneringene nå har vokst seg til en fast happening i den Nordiske snookerkalenderen!

Oppdatering fra redaktøren: Daniel Kandi vant finalen mot Jani Kananen. Kandi hadde også høyeste serie i turneringen med 127. Stor takk til Erik Dullerud for tekst og bilder, og gratulerer med god innsats til alle deltagere.