Nordisk Mesterskap – Dag 1

Det har gått litt opp og ned med det norske laget på dag 1 av mesterskapet. Irriterende nok ble det tre tap på morgenen av der alle tre matcher ble tapt 3-2. Både Audun, Jason og Magnus tapte sine åpningsmatcher på denne måten.

Jason gikk på et nytt kjedelig 3-2 tap senere på kvelden også mot en av de bedre danskene. Jason er med det ute av kampen om avansement før dag 2 starter. Kjedelig når marginene går i mot.

Audun reiste seg mesterlig fra sitt sure åpningstap og slo islendingen i sin gruppe komfortabelt med 3-0. Vinner Audun sine to siste matcher er han garantert plass i siste 16 på fredag.

Magnus gjorde som Audun og spilte meget solid i sin andre match. Han avsluttet med en mesterlig 64 serie. En skikkelig sur kjiks på svart ødela drømmen om en 100-serie på et veldig åpent bord. Magnus må slå gruppefavoritten Sigurður Kristjánsson for å komme seg videre. Men varter han opp med spill som i sin andre match, vil slett ikke dette være umulig.

Roald og Kåre fikk det begge tungt i sine matcher i dag, mot solid motstand. Begge er i realiteten utslått før dag 2.

John Christian havna i den desidert tøffeste gruppen med både regjerende mester Jani Kananen og dansk mester av året (og sikkert 10 ganger tidligere) Rune Kampe. John Christian tok imidlertid parti ifra begge og hadde gode sjanser til flere. Spesielt i mot dansken burde det ha stått 2-2 ettersom JC ledet med 40 poeng med 42 igjen på bordet. Et par dårlige avgjørelser og vips så ser dansken en åpning og spiller ut et vanskelig bord, på mesterlig måte. Surt, men det er slikt man også lærer av.

Nassim imponerte stort i sine to første matcher og bør sammen med undertegnede være mest fornøyd med dag 1. Spesielt seieren 3-2 mot den gode islendingen Gunnar Hreiðarsson var imponerende. Nassim fulgte denne seieren opp med en knusende 3-0 seier over en stakkars svenske. Nassim trenger kun en seier til for å være trygg på avansement til fredag.

Undertegnede har også to av to seire etter dag 1 og er godt fornøyd med det. I morgen gjenstår de antatt sterkeste i gruppen, svenske Jim Johansson og unggutten William Bjerregaard Jakobsen fra Danmark, som prøvde seg på cue-school tidligere i år.

Vi har fortsatt halvparten av spillerne våre med i sluttspilljakten. Vi satser på en god norsk dag i morgen, der bare seire er godt nok.