Nordisk Mesterskap – Dag 2

Dag to og gruppespillet er avsluttet. Norge fikk med seg tre spillere inn i sluttspillet. Alle tre representerer Trondheim Snooker.

Bilde av de tre som gikk videre, tatt under EM i Albania. Erik Dullerud, Nassim Sekat, Audun R Heimsjø.

Audun, fikk en verst tenkelig start i går med tap i åpningsmatchen. Etter dette hentet han seg mesterlig inn igjen og vinner alle de tre siste matchene. To av disse kom på dag 2. Audun er klar for «siste 16» som gruppevinner.

Undertegnede, trengte kun en seier i dag, etter to seire i går. Den seieren kom i første kamp mot tidligere semifinalist Jim Johansson fra Sverige. To fine 50-serier er ikke dagligdags, men desto gledeligere fra «dinosauren». I siste match kom jeg ned igjen på jorda med tap 3-0 mot en allerede utslått danske. Med kun ett tap og god partiscore holdt det likevel til avansement som gruppevinner.

Nassim havnet i en svært tøff gruppe, men har spilt solid i to dager. Det ble en ren gruppefinale mot vinner av Nordisk 2019, Daniel Kandi. Nassim fikk dansken skikkelig ut av stilen og ledet 2-1 før Kandi kom tilbake og vant de to siste partiene. Surt, men Nassim er videre som gruppetoer.

Magnus fortsatte det gode spillet fra siste match på dag 1 og ledet 2-0 i sin første kamp på dag to. Etter å ha bommet en ganske lett blå for seier i tredje parti, snudde matchen og Magnus tapte 3-2. Litt mer rutine, så hadde denne kampen fått et annet utfall og Magnus hadde dratt med seg mye selvtillit inn i sin avgjørende kamp mot den seeda Islendingen Sigurður Kristjánsson. Etter tapet tidligere på dagen, ble kampen mot Islendingen betydningsløs ift hvem som skulle gå videre fra gruppen. Magnus kjempet imidlertid godt og burde hatt 2-2 etter å ha ledet fjerde partiet med 22 poeng med 22 igjen på bordet. Islendingen endte opp med å vinne den re-spottede svarte. Magnus drar med seg nyttig erfaring videre.

Ellers ble det tap både på Roald, John Christian, Jason og Kåre på dag 2. Nærmest var definitivt Kåre, som ledet 2-0 mot finnen i sin gruppe, men tapte tilslutt 3-2. Kåre må ta med seg mye positivt fra denne turneringen, der han er mye nærmere seire i sine matcher nå, enn forrige Nordiske.