NC1 – Trondheim Snooker

De siste årene har vi sett at interessen for snooker i Norge vokser, og med hele 32 påmeldte, fra 9 forskjellige klubber, til årets første NorgesCup lover det godt for 2016 sesongen. Turneringen gikk som vanlig over to dager (23. og 24. januar), med gruppespill på lørdag og sluttspill på søndag. 16 spillere gikk videre fra gruppespillet, og kjempet om å komme til finalen.

Roald Pettersen har tatt turneringslederkurs i regi av Norges Biljardforbund
Roald Pettersen har tatt turneringslederkurs i regi av Norges Biljardforbund

Imponerende debutanter

Magnus Martinsen Melien og Nassim Sekat er blant de yngre som deltok i turneringen
Magnus Martinsen Melien og Nassim Sekat er blant de yngre som deltok i turneringen

For Magnus Martinsen Melien (17 år) var dette første gang han deltok i en NorgesCup, og han imponerte mange med sin første turnering.
I gruppespillet tapte han en kamp, mot Erik Dullerud. I 8-delsfinalen møtte han Tore Hansen, og tok seg videre til kvartfinalen 2-1. Der møtte han igjen Erik Dullerud, og i et spennende sisteparti var det Erik som til slutt kunne puste lettet ut, og gå videre til semi-finalen.

Magnus og Nassim (også i bildet) er de yngste spillerne i Trondheim Snooker, men for Nassim er ikke NorgesCup lenger noe nytt. Som nummer 4 på rankingen er Nassim en farlig spiller å få i gruppen sin, og vi venter fortsatt spent på når han skal vinne sin første NC.
Nassim feiret sin 18-årsdag på søndag, men det endte med et tap mot Mats Schjetne i kvartfinalen denne gangen.

Øyvind Jensen representerte TSI Biljardklubb, som er en undergruppe av Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI). Biljardklubben holder til i egne lokaler ved Utsikten i Tromsø.
Det er alltid gøy når nye spillere og klubber dukker opp på turneringer, og Øyvind leverte bra spill, med to seiere i gruppespillet. Han ble slått ut av Roger Lysholm i 8-delsfinalen.
Roger Lysholm ble selv slått ut i neste runde av Audun Risan Heimsjø, som tok seg helt til finalen etter å ha slått Erik Dullerud i semi-finalen.
Audun og Mats representerer Ask BC, men trener regelmessig hos Trondheim Snooker.
Mats tok seg til semi-finalen, men møtte der for sterk motstand i Christopher Watts.

 

Nye klubber

To av Norges ferskeste snookerklubber, Stord Snookerklubb og Os Biljard og Snookerklubb fortjener også hederlig omtale.
Med henholdsvis 3 og 4 deltagere var de godt representerte på turneringen. Til 8-delsfinalen hadde Os med Reidar Rundsveen og Trond Johan Eeg Nielsen, men det ble for sterk motstand.

Os Biljard og Snookerklubb skal arrangere neste store turnering, som blir NM 6 reds (12. – 13. mars) i sine nye lokaler som ligger ca 30 min sør for Bergen.
Der har de satt opp 4 snookerbord og 4 poolbord, og med mye dugnadsarbeid har de vist at man kan starte en snookerklubb utenfor storbyene hvis interessen er der.
Vi håper fremover at det skal dukke opp flere nye snookerklubber rundt om i landet.

Alt ligger til rette for et spennende sluttspill
Alt ligger til rette for et spennende sluttspill

Sunnere mat

Det er to lange dager med turneringsspill, og deltagere og publikum trenger litt å spise i løpet av dagen. Maten på denne typen arrangement varierer, men denne gangen har vi i Trondheim Snooker gjort et forsøk på å tilby endel sunnere alternativer.
Gjennom Bama sin Idrettsfrukt-avtale har vi kjøpt inn smoothies, frukt og salater som vi solgte i vår kiosk.
Dette var et godt initiativ, og noe som spillerne satte pris på. Vi oppfordrer andre klubber til å gjøre det samme.

Christopher Watts må ta i bruk alt av forlengere for å nå denne vanskelige safen
Christopher Watts må ta i bruk alt av forlengere for å nå denne vanskelige safen

Favoritten

Det er ikke tvil om at vi har en favorittspiller i Norge. Christopher Watts har vunnet det meste, og er rangert som nummer 1. Likevel har Chris fått mer og mer motstand den siste tiden, og dette tyder på at nivået blir bedre.
Chris hadde en spennende semi-finale mot Mats Schjetne, som kunne gått begge veier, men endte med 3-1 til Chris. Denne kampen kan vi anbefale å se opptaket av, for det var høyt nivå og spennende partier

C Watts v M Schjetne

Christopher Watts og Audun Risan Heimsjø er klare for finalen
Christopher Watts og Audun Risan Heimsjø er klare for finalen

Dermed var det klart at finalen var mellom Chris og Audun. Etter den spennende semi-finalen var forventningen stor til finalen, men dessverre ble det ikke fyrverkeriet vi så frem til.
Begge spillerne hadde problemer med å få til det store spillet, og det ble lange partier. Med en Pot success på 72% var det likevel Chris som tok seieren, 3 – 1.
Gratulerer til Chris Watts med NC1-seier, og håper det blir like bra oppmøte på NM 6 reds i mars.

Watts er fornøyd med seier i årets første NC
Watts er fornøyd med seier i årets første NC

YouTube – Trondheim Snooker – Gruppespill
YouTube – Trondheim Snooker – Sluttspill
CueScore – Alle resultater