Nordisk Mesterskap – Intro

Nordisk mesterskap på Island går av stabelen 18-22 januar. Hver nordiske nasjon stiller med 8 spillere hver (Sverige har valgt å stille med kun 3). På det norske laget finner vi ikke mindre enn 4 spillere fra Trondheim Snooker. Høyest ranked av alle nordmennene er Audun Risan Heimsjø (21). Han vant soleklart den norske sammenlagtcupen i fjor, og er et av de heteste norske navnene i turneringen.

Audun Risan Heimsjø konverterte fra pool til snooker, og er en av favorittene fra Norge, der han er rangert som nr 1.

 

I tillegg til Audun finner vi de to veteranene Erik Dullerud (35 –bosatt på Toten) og Tore Hansen (47). Erik har vært med i norgescupen i en årrekke, mens Tore viste muskler på biljardfilten på 80 og 90-tallet. Han konverterte til snooker etter at Trondheim Snooker ble etablert på Moholt og har forbedret resultatene sine gjennom de to siste årene.

Halve troppen til Nordisk består av Trondheim Snooker!

Den siste trønderen på laget er Magnus Martinsen Melien (18). Magnus er en spennende ny spiller som har kommet som et nytt friskt pust i snookermiljøet. Dette blir Magnus sin første turnering med flagget på brystet.

I tillegg til disse fire, stiller Norge med Chris Watts (33) og David Frew (51) fra Oslo Snooker, Kjell Pedersen(49) fra Sarpsborg Snooker og Reidar Rundsveen(46) fra Os Snookerklubb.

Av disse er uten tvil Chris Watts (opprinnelig fra snookerhovedstaden Sheffield) den antatt beste, og var i fjor en eneste putt fra semifinalen i den nordiske turneringen i København. Vi forventer oss alltid mye av Chris når han stiller til start.

Chris Watts etter å ha vunnet NM 6-reds 2015. Chris er den som har vunnet mest titler i Norge.

Nytt av året er at det på Island skal utdannes dommere som også skal dømme i turneringen. Her har Norge valgt å sende Oddbjørn Bolkan (31) fra Stord Snookerklubb og Niklas Engstrom (38) fra Oslo Snooker.

Vi ønsker våre lokale helter og resten av den norske troppen, lykke til på Island. Undertegnede vil komme med fyldig oppdateringer gjennom hele mesterskapet.


Dette var en intro til en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2017. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen. Vi kommer med mer info om oppsett, resultater og stream når turneringen nærmer seg.