Snooker-NM, 14-16 Sep

En uke før NM

Snooker-NM starter i Oslo fredag 14 sep, og varer til søndag. Trondheim Snooker er stolte av å stille med 6 deltakere første året som klubb. Deltakerne jobber hardt med å finne NM-formen. Registrering, lisens, bekledning, reise og opphold er ordnet. Vi er usikre på hvordan vi hevder oss i forhold til spillere fra Oslo og Sarpsborg.

Klubbskjorte med logo og sponsorer

Spillerne

Våre 6 håpefulle før årets NM er:

20120915-143800.jpg

Asbjørn

Asbjørn har vært med i klubben siden 2010, og har siste tiden rykket oppover på rankingen, til ein solid 5. plass.

Asbjørn er ansvarlig for økonomi i klubben, og er nest-leder i styret. Han har dermed ansvar for regnskap, kontingenter og budsjett.


20120913-224223.jpg

Odne

Odne er en av grunnleggerne av Trondheim Snooker. Han startet med snooker i 2006, og har siden da rekruttert mange nye spillere. Han er rangert som nummer 3 på rankingen, og vi håper å se han gjøre det godt i NM.

Odne ble valgt som styreleder da klubben ble stiftet, og har som oppgave å legge til rette for den fremtidige utviklingen til klubben.


John

John startet å spille snooker i 2011, og utviklet seg raskt til en dyktig spiller. Med 72 som høyeste break, og som nummer 1 på rankingen er John et av våre store håp før NM.

John sitter i styret i Trondheim Snooker, og har rolle som sportsdirektør. Han har som ansvar å opprettholde klubbens sportslige interesser, og sørge for at vi har ett klart fokus: å fremme snooker i Trondheim.


Knut

Knut startet med snooker i 2011. Han har et rolig og behersket spill, som lønner seg i turneringer og lange kamper.

Som designer har Knut hatt en viktig rolle som PR-sjef i styret. Han har ordnet nettside, logoer og plakater.


Roger

Roger har spilt snooker siden 1995, og er dermed blant de med lengst fartstid i klubben. Han er rangert som nr 2, og har gode muligheter til å komme langt i NM.

Roger sitter i styret, og har mye erfaring fra tidligere verv. Han har vært en viktig støttespiller i opprettelsen av klubben.


Matin

Matin er vårt nyeste medlem, og har en lang karriere som snookerspiller bak seg.

Han vann den første Trondheim Snooker turneringen han deltok i, og vi er spent på å se om han gjentar bedriften i kommende turneringer.


Roger, Odne, Knut, Asbjørn, Matin og John

Dagen før NM

Sko er pusset, køen er vasket og pakket ned og nødvendig utstyr er sjekket. I morgen, fredag, starter det innledende gruppespillet i lokalene til Oslo Snooker. Med 5 grupper à 5 spillere blir det 50 innledende kamper som skal spilles, før det er klart for cup med 16 spillere. Fredag klokken 18 starter to internoppgjør: Odne møter Asbjørn, og Roger møter John.

Trekning av gruppespill

Det er 26 påmeldte til NM, og det blir gruppespill (5×5) med en walkover. Gruppene (og resultater) kan dere se her: Oversikt grupper. Asbjørn og Odne kom i samme gruppe, og John og Roger kom i samme gruppe. Det er de tre beste fra hver gruppe som går videre til sluttspillet.

På vei til Oslo Snooker, for første dagen i NM

Dag 1

Det er høgt nivå her i Oslo, det tror jeg vi alle har fått erfare i dag. Dagen startet med interne oppgjør som endte Odne 2 – 1 Asbjørn og John 2 – 0 Roger. Deretter tapte både Odne og Asbjørn sine kamper mot Umar Ali, som imponerte veldig. Roger, Knut og Matin møtte også mye motstand, men Matin vann en overbevisende seier på slutten av dagen. Lørdagen starter tidlig, med kamper fra kl 09. Vår venn Erik skal spille 4 kamper i morgen, og vi ønsker han lykke til.

Trondheim Snooker vil takke Oslo Snooker for den fine velkomsten vi fikk, for det godt organiserte arrangementet og for den gode stemninga vi har opplevd i dag.

20120914-201203.jpg
Fine lokaler hos Oslo Snooker

Dag 2

Trondheim Snooker har hevdet seg her i Oslo i dag. Odne vann sine to siste kamper i gruppespillet, og ligger som nummer 2 i sin gruppe, der Asbjørn er nummer 3. Roger er nummer 3 i hans gruppe, men går ikke videre på grunn av tap i det interne oppgjøret med John. Gruppespillet er dermed ferdig, og de 3 beste i hver gruppe går videre til sluttspillet.

I 8-dels finalene skal Odne møte tidlegere Norges Cup-vinner Per-Egil Fjell. John møter tidligere NM-vinner for damer Anita Rizzuti, og Asbjørn møter Tore Skagestein.
Odne og John vann begge overbevisende 2-0, og er dermed videre til kvartfinalen. Asbjørn måtte se seg tapt etter en spennende kamp som endte 2-1.

Dag 3

I kvartfinalen klarte ikke Odne å holde følge med Tore Skagestein, og tapte 0-3. John tok ett parti mot Andre Hellerud, men tapte 1-3. Erik Dullerud, som ble nummer 3 i 2011, tapte 2-3 mot Umar Ali som avgjorde kampen med et 54 break.

I finalen møtte Mats Schjetne (Trondheim Biljardklubb) Andre Hellerud (Oslo Snooker). Mats vann kampen 3-1. Trondheim Snooker vil gratulere Mats med seieren.

Andre, Mats, Tore og Umar

Oversikt for hele turneringen kan dere se her.

11 thoughts on “Snooker-NM, 14-16 Sep

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *