German Masters 2013

4 medlemmer av Trondheim Snooker reiste til Berlin, sammen med medlemmer fra Sarpsborg Snooker og Oslo Snooker. Målet med reisen var Tempodromen, og German Masters. Der skulle Kurt Maflin representere Norge ved bordet, og vi skulle representere Norge fra tribunene. Til tross for mye sykdom ble turen en suksess, og gav mersmak til flere proff-turneringer. En utenlandstur med snooker-turnering blir kanskje et fast innslag på kalenderen for Trondheim Snooker.

Les mer om opplevelsen, og se noen bilder her.

Endelig: Berlin

Den imponerende Tempodrom
Den imponerende Tempodrom

Turen startet ikke så veldig bra, med 3 influensa-rammede medlemmer (en ble ikke med på turen) var det heller dårlig stemning på flyturen til Berlin. Feberen var høg for meg og Roger, men bedret seg heldigvis i løpet av første dagen. Vi hadde gledet oss lenge til turen, så når det nærmet seg første kveld med snooker ble formen raskt bedre.

Arena for German Masters er Tempodrom, en veldig imponerende bygning som vi syns fungerte perfekt for snooker. Ellers er det konserter og lignende som vanligvis blir holdt her, og arena tar rundt 3000 tilskuere. For turneringen er gulvet tatt opp, så det er bare plass til 1500 tilskuere, og tyskerne møtte gjerne opp. Snooker er populært i Tyskland, mye takket være German Masters. De tyske tilskuerne er derimot ikke så kunnskapsrike innen snooker, noe som får spillere og dommere til å heve øyebrynene.

Tyske tilskuere

Mye publikum i lokalet
Plass til mange tilskuere

Det er tydelig at tyskerne vil ha det gøy på snookerturnering, for de jubler og klapper mer en jeg er vandt til. De bråker også dessverre mer enn man er vandt til fra England. De er flinke til å skru av mobiltelefonen og ikke blitze med kameraene, og det er jo ikke noen sin feil at man må hoste av og til, men at de skal gå frem og tilbake er plagsomt. Når som helst reiser noen seg og går bråkete ut av salen, for å komme tilbake med en ny øl 5 min senere. Spillerne ble flere ganger forstyrret av dette, og måtte avbryte støt. Dommerene sa selvsagt fra, men det så ikke ut til å hjelpe.

Det jo ikke noe galt i å være engasjert, og ville klappe for gode støt, men det er ikke vanlig å klappe for hver senket kule eller vellykket safe-støt. Derfor ble det litt mye klapping, spesielt siden det var 5 bord i aktivitet. Tyskerne var også store tilhengere av flukes, og når en kule endret retning flere ganger, og tilfeldigvis havnet i en lomme ble det stor jubel. Spillerne beklaget seg, og så undrende rundt seg på publikum.

Det ble også tydlig hvorfor det tyske ordet Schadenfreude er i bruk i resten av verden. Når en vanskelig snooker ble lagd, eller noen var uheldig gikk det en latter gjennom publikum. Hvis en spiller bommet en snooker, og ble lagt tilbake ville dette også føre til latter i salen.

Kurt Maflin

IMG_3622
Kurt Maflin spiller mot Holt

Men feber stopper ikke Trondheim Snooker fra å støtte Kurt Maflin i hans første kamp. Her møter han Xiao Guodong, og slår han 5 – 4.  Kurt er i verdensklasse når han er på sitt beste, men snooker er slik at det er vanskelig å være på topp hele tiden. De som kommer langt i turneringene klarer å være på topp lenger enn de andre.

I neste kamp møter Kurt Michael Holt. Holt er en topp-30 spiller, og er en vanskelig motstander. Kurt starter i god form, og tar to raske partier. Deretter tar Holt kontroll på kampen, og vinner til slutt 5 – 3. Det er forsatt veldig sterkt av Kurt å komme til siste 16 i German Masters, og vi håper å se han i flere sluttspill snart! Kurt møter selveste Steve Davis under Welsh Open allerede 8 feb.

Sluttord

IMG_3646
Jan Verhaas følger nøye med Robbo

Finalen i German Masters blir spilt i skrivende stund, og jeg skal bare gjøre ferdig denne artikkelen, så skal jeg se ferdig finalen. Å være publikum på en snookerturnering er en helt spesiell opplevelse. Man snakker om stemningen på en fotballkamp, og det er en like sterk, men annerledes stemning under en snookerkamp. Stillheten, og lyden av kulene er magisk. Publikum følger nøye med, og responderer på spillet på bordet.

Jeg vet at vi i Trondheim Snooker kommer til å dra på flere turneringer. Det er et bra sosialt arrangement, og jeg tror mange flere vil bli med nå som de kan se og høre hvor bra det faktisk er. Berlin og London er ikke langt unna, og jeg vet at Sheffield frister når det nærmer seg VM. Håper å se flere nordmenn på kommende turneringer.

3 thoughts on “German Masters 2013

 • 11. februar 2013 at 14:22
  Permalink

  Kan trykt anbefale Crusible også! Verdens mest intime snookerarena! Her er også publikum meget snookerkyndige og ikke en lyd under spillet! Veldig spesielt og intimt! Magisk når stjernehimmelen blir tent under afternoon session!

  Reply
 • 18. februar 2013 at 18:12
  Permalink

  Skal definitivt på fleire turneringar! Masters i London er fristande!

  Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *