VM-kvalik 2013: Kan Kurt gjenta suksessen fra Galway?

Aldri har Kurt hatt en større mulighet til å nå et VM enn nå. Etter en litt treg start på sesongen har Kurt bare spilt bedre og bedre, og resultatene har også kommet. Det kan virke som Kurt endelig har fått litt flyt.

 

Der han tidligere har tapt på hill-hill, har han i år hatt marginene mer med seg.  Dette så vi sist i PTC finals i Galway der Kurt vant 3 jevne matcher og kunne ”sope” inn en god slump penger og viktige rankingpoeng for sin 3 plass. Kvalifiseringa til snooker-VM i Sheffield er allerede godt i gang. Mandag 08.04 skal Kurt i aksjon mot Craig Steadman. MERK TIDEN: 11.00 første sesjon og 20.00 andre sesjon.

Eventyret i Galway

Kurt spilte aldri på sitt beste i Galway, men han var (som regel) solid når han fikk sjansen på åpne bord. I kvartfinalen mot Ben Woollaston så vi at Kurt også kan avgjøre matcher når presset er som mest og det koker under vesten. Den røde han rulla inn i midt fra kortvantet på hill-hill når alle de røde lå perfekt ute på bordet, var episk og viser hva denne ”Oslogutten” er lagd av. 🙂  At han holder nervene i sjakk og lager en partivinnende 60 + serie i samme inning, står det virkelig respekt av og noe som blir lagd merke til i snookerverdenen.  Dette var tross alt den viktigste matchen Kurt noen gang har spilt (i hvertfall rent økonomisk). At det ble ”whitewash” mot Ding dagen etter bryr vi oss lite om. Kurt hadde uansett bevist at han nå er klar for å ta enda et nytt steg mot verdenstoppen i verdens flotteste idrett.

Kurt Maflin
Kurt Maflin

Så hva kan vi forvente i VM–kvalik?

Etter Kurts fremragende innsatt i Galway er han nå på 66 plass på verdensrankingen. Ettersom Stephen Hendry (lagt opp) og Stephen Lee (suspendert) er borte, er Kurt 64 seeda inn i turneringen. Dette betyr at Kurt slipper første kvalifiseringsrunde og trenger ”bare” vinne tre matcher for å komme igjennom nåløyet. Foruten Steadman må Kurt slå 6 ganger verdensmester Steve Davis og verdensmester fra 2002 Peter Ebdon. Ikke akkurat en ”walk in the park” med andre ord.

Når det gjelder Steadman (rank.81) har Kurt kun møtt han en gang tidligere. I VM-kvalik 2005. Her tapte Kurt 10-9. Steadman må likevel finne seg i å være underdog mot Kurt i år, men slik standarten er på main tour nå, så vil nok dette bli en jevn batalje.

 

 

Steve Davis
Steve Davis

The Nugget

Vinner Kurt, står Steve Davis klar i tredje runde. Davis faller jevnt og trutt på rankingen, men har bare gått ned 3 plasser foreløpig denne sesongen (rank. 51) Med sin rutine og sitt eminente taktiske spill er ikke akkurat Davis en drømmemotstander for Kurt. Det er ingen hemmelighet at Kurt liker å spille en åpen og rask snooker. Håper han (eventuelt) får muligheten til å spille sitt spill mot Davis. Da skal Kurt score langt høyere enn Davis.

Davis og Maflin har møttes 3 ganger tidligere hvor Maflin har vunnet 2. Siste møte var i siste kvalikrunde før Welsh Open. Her var gamlefar Davis skikkelig på hugget og spilte ut Kurt etter noter. Partiene ble som regel ”scrappy” og det var tydelig at Kurt ble oppgitt når han hver gang mista posisjon etter å ha ”gått i packen”. Når i tillegg Davis gang på gang snookret Kurt mot slutten av partiene, ble det en tungt. En skikkelig slitsom match der Davis profilerte med sin rutine og ”matchplay” egenskaper. Det be til slutt 4-2 til legenden Davis.

Peter Ebdon
Peter Ebdon

Ebbo

Hvis Maflin klarer å overvinne både Steadman og Davis står Peter Ebdon (rank. 31) klar i siste kvalikrunde. Ebdon og Maflin har møttes 2 ganger tidligere, med en seier hver. Sist møte i PTC 4 i fjor vant Kurt 4-3 etter å ha laget to centuries!

Å møte ”grinderen” Ebdon i siste kvalikkrunde før et verdensmesterskap er vel noe av det siste en snookerspiller kan ønske seg. Det finnes vel knapt en idrettsutøver med mer fighting-egenskaper enn ”crazy” Ebdon.  Dette viste han til gangs i fjorårets China Open der han presset Maguire til bristepunktet i en vanvittig seig batalje som varte i utrolig 7 timer og 28 minutter. Ebdon vant tilslutt ”decideren”. Finalen var best av 19 noe som for øvrig er den samme distansen som spilles i alle kvalifiseringsrundene til VM.

Med Ebdon vet man aldri hva man får. Han kan spille utrolig tregt og ultra-defensivt / negativ snooker og han kan gå for noen vanvittige ville langputter for så å renske bordet. Av og til spiller han ikke så tregt som ryktet tilsier heller. En underlig skrue som varierer vanvittig i prestasjonene. For de som så første runde av årets China Open, mellom Ebdon og Campbell  kan man jo lure på hvorfor Ebdon fortsatt er ranka som en topp 32 spiller. Det var rett og slett elendig snooker noe Ebdon som den gentlemannen han er, beklaget i etterkant. Hvis Ebdon imidlertid har dagen, har han vist gang på gang at selv de beste må ”bite i filten.”

 

Da gjenstår det bare å ønske ”the kid” lykke til med årets VM-kvalik! Du har bevist for alle at du har nivået inne. Det gjenstår bare å få det ut når det gjelder som mest! Trondheim Snooker ønsker deg lykke til!

NB:  147-serien venter du med å lage til hovedturneringa starter i the Crucible 20 april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *