NM Six-reds – Oslo

23-24 mars blir NM i Six-reds avholdt hos Oslo Snooker, til minne om Hassan Shuja. Trondheim Snooker sender 3 av våre nedover, og de skal forhåpentlig kjempe om seieren på søndag. Vi holdt nylig en Six-reds turnering her i Trondheim, og du kan lese om det arrangementet her. I dette innlegget vil vi komme med mer etterhvert som turneringen nærmer seg, og underveis i turneringen. Håper å kunne legge inn bilder og oppdateringer. Vi skal også introdusere spillerne fra Trondheim Snooker.

 

Oppsett for six-reds snooker, fra wikipedia (klikk bildet for artikkel)

 

Six-reds snooker skiller seg fra vanlig snooker ved at det bare er 6 røde kuler som blir brukt. I tillegg er det to regler som blir lagt til: ved foul får motstander “ball i hand” på hele bordet, og det er ikke lov å rulle opp bak en farget kule.

Partiene går naturlig nok mye raskere, da det er færre kuler å senke. Det blir også litt mer uforutsigbart, og svakere spillere har større sjans til å vinne partier. Feil-støt vil også ha mye mer å si for partiet. Denne formen for snooker ble startet som et forsøk på å gjøre sporten mer publikum-vennlig, med raskere partier og mer spenning.

Det har blitt spilt store turneringer i Six-reds, og første VM ble holdt i 2009. Mark Davis vann finalen mot Mark Williams 6-3. Mer interessant er rekorden for raskeste maksimum som ble gjort i turneringen. Michael White gjorde 75, som er maksimum med 6 røde kuler, på 2 minutter og 28 sekund.

 

 

Fredag, 22. mars

Roger har ankommet Sarpsborg. Odne er i Oslo. I morgen starter gruppespillet, der Odne og Erik er i samme gruppe. For hele oppsettet, og for å følge turneringen, gå hit!

Det er 4 grupper, med 4 spillere (en gruppe med 3). De to beste fra hver gruppe går videre til kvartfinale.

Lørdag, 23. mars

Det ble ingen suksess for Trondheim Snooker denne helgen. Odne, Roger og Erik gikk ut av gruppespillet. Sarpsborg Snooker hadde med noen til kvartfinalene, men i semi-finalen var det bare Oslo-spillere igjen.

4 thoughts on “NM Six-reds – Oslo

 • 21. mars 2013 at 18:28
  Permalink

  Det har vel aldri blitt spilt noen større 6 reds turneringer med proffene inkludert, etter 2009. Arrester meg gjerne!!

  Reply
 • 22. mars 2013 at 19:16
  Permalink

  Trur du har rett i det Erik. Six-reds var et forsøk, men det slo ikkje an.

  Reply
 • 25. mars 2013 at 12:21
  Permalink

  Hei. Må nok arrestere dere. Det holdes en turnering årlig i Thailand som i 2012 også fikk status som offisielt VM av WPBSA.

  http://www.cuetracker.net/pages/tournaments.php?ID=644

  Syns personlig det er ok med en slik turnering i året men føler også at det holder med kun en. Det gir oss en tittel til i året (poolfolket har jo NM ‘annenhver helg’ 😉

  Vi bruker jo IBSF reglene med ball i hånd over hele bordet. En av hovedgrunnene til dette er at spillet skal skille seg litt mer fra vanlig snooker enn bare å benytte færre baller. Jeg er litt splittet på hva jeg syns om det. Kunne kanskje vært greit med vanlige regler og.

  PS: synd det gikk dårlig med Trondheim denne gangen. Dere får ta hevn på hjemmebane om en måneds tid!. Vi ses.

  Reply
  • 26. mars 2013 at 17:36
   Permalink

   Takk for det Tore! Da lærte vi noe nytt!

   Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *