TS03 – Turnering April

Den månedlige turneringen er igjen klar for start. 15 håpefulle deltakerer kjemper om å komme gjennom gruppespillet på lørdag, og få spille i sluttspillet på søndag. Problemet er at med 15 spillere, og bare 8 plasser i sluttspillet må noen ryke ut på veien.

Trondheim Snooker har blitt ganske flinke til å arrangere disse interne turneringene. Siste søndag i hver måned er fast turneringshelg, og invitasjonen kommer nøyaktig en uke i forveien. Ikke bare er det ekstra gøy med turnering, det er viktig trening til NorgesCup’er og NM. Presset som en turnering utgjør, selv om det bare er med venner, er formidabelt. Man kan oppleve å spille over evne, og å ikke få til noe som helst, når det handler om videre avansement i en turnering.

For gruppene, og alle resultater kan du gå hit: trondheim.snooker.org
For videoer fra kampene på TV-bordet kan du gå hit: Kommer senere

Gruppespillet

Gruppespillet var preget av mange favorittseiere og 2-0 kamper. Noen spennende oppgjør fikk vi likevel: Espen v Joakim ble et lang drama, som var avgjørende for hvem av de to som gikk videre til sluttspillet. Til slutt var det Espen som tok seieren.
Attila kjempet hardt mot Nassim, men Nassim ble for sterk. Nassim sikret seg dermed en plass i sluttspillet, men måtte stå over pga. sykdom. Vi tror Nassim kommer til flere sluttspill senere.

Odne, John og Erik gikk videre til sluttspillet med 6-0 i parti, og det ble dermed trukket for å bestemme seeding. Odne møter Knut, John møter Roger, Erik møter Nassim og Nikolai møter Espen.

Sluttspillet

Odne v Knut fikk et dramatisk første-parti, der Odne tok en komfortabel 40 – 2 ledelse etter godt spill, men Knut var ikke klar for å gi seg. Han hentet inn igjen ledelsen, og kunne vunnet partiet på svart. Heldigvis for Odne ble det bom, og Odne kunne ta ledelsen 1-0.

I semifinalene gjorde Nikolai det spennende mot Erik. Erik som forrige helg vann NC2 som ble arrangert her i Trondheim (les mer om det her) var favoritt før turneringen, men tapte to parti mot Nikolai, som siste tiden har spilt veldig bra. Nikolai måtte likevel pakke sammen køen, etter å tape 2-3 mot Erik.

John gjorde kort prosess med Odne i den andre semifinalen, selv om Odne spilte bra (om jeg kan si det selv) og tok et parti mot rankinglederen.

Dermed var det klart for favoritt-finale: John Panini mot Erik Donkerud. Erik åpnet sterkest, og gikk opp i 2-0 ledelse. Publikum trodde på dette tidspunkt kanskje at det skulle bli en rask 4-0 ledelse, men John ville det annerledes. Han reduserte, og utlignet i to lange slitsomme parti, der Erik raskt gikk ut av lokalet etter å måtte se partiballen til slutt sitte for John.

Like fullt var Erik ikke klar for å kjøre hjem tomhendt. Han kjempet godt imot, men John klarte likevel å sikre seg det 5 partiet, og 3-2 ledelse. John gir aldri opp, og mister ikke motet selv om det stanger imot noen partier. Han blir sjeldent sint, og virker å ha den psykiske delen av spillet under god kontroll.

I det 6 partiet tok John tidlig kontroll, og selv om det utviklet seg til å bli et merkelig parti, der de 5 siste rød kom inn i baulk, klarte John å sikre partiet, og seieren etter tre og en halv time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *