Snooker NM – 2013 – Sarpsborg

Det er klart for NM i Snooker, som i år blir arrangert av Sarpsborg Snooker. Trondheim Snooker sender noen av våre beste spillere for å delta. Blant dem er Erik Dullerud, som nylig vann en NorgesCup i snooker.

 

For alle kamper og resultater: Billiardscore.
Sarpsborg Snooker: Hjemmeside.

Sarpsborg Snooker

Sarpsborg Snooker startet i 2007, og befant seg etter kort tid i lokalene de disponerer i dag. I dag er de rundt 25 medlemmer, har 5 bord som er i veldig god stand, og arrangerer denne helgen NM for 3 gang. Sarpsborg Snooker har vært en inspirasjon for snooker i Norge, og har hjulpet miljøet i Oslo og Trondheim.

Sarpsborg Snooker er veldig interessert i å bidra til snookermiljøet i Norge. De tilbyr besøkende klubber å overnatte i lokalene deres, og kjører gjerne til Oslo. Dermed er det rimeligere for oss som deltar på turneringer i Oslo og Sarpsborg.

sarp

Deltagere fra Trondheim Snooker

2012 var det første året Trondheim Snooker deltok i NM. Vi var 6 deltagerer som reiste ned, og det var første gang vi møtte mange av medlemmene fra Oslo og Sarpsborg. Trondheim Snooker gjorde en god innsats dette året, og hadde to medlemmer i kvartfinalene. Les alt om NM 2012 i denne artikkelen.

I år sender vi følgende til Sarpsborg:
 
Roger Andre Strand: Som leder i klubben er det ofte Roger som tar initiativ til å dra til Oslo og Sarpsborg på turneringer. Han er flink til å motivere andre, og skaper en god sosial stemning i gruppa. Har er i gruppe 2, sammen med blant andre Umar Hayat, som imponerte stort under NC2 i Trondheim. Også i gruppa er vår egen Nikolai Krill, som den siste tiden har vist at regelmessig trening betaler seg.
 
John Fjermestad Aase: Bare ei uke etter NC2 vann John vår egen turnering (TS03), der han slo Erik Dullerud i finalen (4-2). Vi har derfor store forventninger til John i denne turneringen. John har fra starten av utmerket seg som en fokusert og dedikert spiller. Han har jobbet mye med egentrening, og laget flere typer line-ups som vi lærer videre til andre medlemmer i dag. John har kommet i en sterk gruppe, med både Tore Skagestein og David Frew.
 
Erik Dullerud: Den av oss med lengst fartstid i NorgesCup’er og NM, Erik er en du helst ikke vil komme i gruppe med. Etter en tid med litt dårlige resultater slo han virkelig fra seg under NC2 i Trondheim i april. Alle vet han er vanskelig å slå. Denne gangen har han også havnet i en vanskelig gruppe, med blant andre Ken Simon Røed og Knut Kvaal Pedersen
 
Nikolai Krill: Dette er første gang Nikolai deltar i NM, men i NC2 imponerte han alle ved å gi Umar motstand, og han ble til slutt slått ut av Erik i semifinalen. Nikolai er en av de som er flinkest til å drive med egentrening, og viser at det er mye å hente på å gjøre line-ups. I gruppe med Umar og Roger skal han jobbe for poengene, men vi tror han kan overraske alle igjen.

Torsdag

I gruppe 1 har John vunnet knepent i første kamp, og vann også neste kamp mot Edwin, som han slo overbevisende i NC2. Tore har etablert seg i toppen av gruppen, og blir vanskelig å slå.
I gruppe 2 har Nikolai vunnet sin første, og Roger tapt sin første. I det interne oppgjøret ble Roger sterkest, og vann 3-2. Det er en mer åpen gruppe, men Umar vil nok hevde seg i toppen.
I gruppe 3 har Erik hatt en vanskelig start på dagen, med tap mot Bjørn Gulbrandsen (Sarpsborg Snooker). Neste kamp var mot Knut Kvaal Pedersen, som gikk til hill-hill, men dessverre tapte Erik 2-3. Dagen avsluttet derimot bra for Erik, da han vann 3-2 mot gruppefavoritt Ken Simon. Erik gjorde et 53 break i kampen, som var turneringsbeste for øyeblikket.

Fredag

John startet dagen sterkt med en seier over David Frew (3-1) og følgte opp med en 3-0 seier mot Kjell Pedersen. Han endte dermed som nummer 2 i gruppe 1, og er klar for 16.dels-finaler.
I gruppe 2 har Nikolai problemer mot Umar og Stein Guldbrandsen, og endte dessverre på 5. plass i gruppen sin. Roger vann til slutt en lang og slitsom kamp, og endte på 2. plass i gruppen, og er også klar for 16.dels-finaler.
I den vanskelige gruppe 3 vann Erik sin siste kamp mot Audun Vad Petersson, som han tapte mot i NM Six Reds nylig, og endte dermed på 3. plass i gruppen.
Dermed har vi 3 spillere videre til 16.dels-finaler.

Lørdag

I 16.dels-finalene har vi følgende kamper: Roger møter David Frew, Erik møter Per-Egil og John møter Hermund.
Roger fikk dessverre ikke mye til å stemme mot David, og kampen endte 1-4. John støtte også på problemer mot Hermund, og endte 2-4. Erik vann 4-2 mot Per-Egil, og er dermed videre til kvartfinalen. Her møtte han igjen Knut Kvaal Pedersen, som han tapte mot i gruppespillet. Det ble dessverre igjen tap, 4-2, og siste Trondheim Snooker medlem var ute av NM for denne gang.
Flott innsats fra alle som reiste ned.

One thought on “Snooker NM – 2013 – Sarpsborg

  • 12. mai 2013 at 21:55
    Permalink

    Det holdt ikke helt inn for oss denne gangen, men vi kommer sterkere tilbake på hjemmebane neste år! 🙂 Grattis til Tore og Chris! Tror Chris hadde fire eller fem breaks over 60 så da vet man hva som må til for å bli mester… 🙂 Flott innlegg som vanlig av Odne!

    Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *