NC 4 2014 – Sarpsborg

Sarpsborg Snooker er en av de 3 store snookerklubbene i Norge, og arrangerer til helgen NorgesCup 4 i sine lokaler. Trondheim Snooker sender 5 mann for å kjempe om viktige rankingpoeng og turneringsseier. I denne artikkelen, som kommer til å oppdatere seg etterhvert som turneringen går, kan du følge resultater og se bilder.

[spacer]

Skrevet i forkant av turneringen:
I Sarpsborg finner du en av landets eldst snookerklubber med mange ivrige medlemmer. Tilsammen er 20 håpefulle spillere påmeldt turneringen fordelt fra 5 klubber rundt om i Norge. Det forventes mye spenning i gruppespillet, som avholdes på lørdag, for å sikre seg rankingpoeng mot deltakelse i Nordisk Mesterskap i februar. På forhånd er favorittene som vanlig Umar Hayat Ali og Cristopher Watts, begge fra Oslo snooker, men det er flere utfordrere som kan overraske.

Våre 5 deltagere er

  • Attila Pedersen: Har vært medlem i Trondheim Snooker siden mars 2013 og har stadig forbedret sine ferdigheter og stiller nå på sin første utenbys turnering for å lære enda mer.
  • Amund Bondal Tangen: Har over en lengre periode vært veldig aktiv i klubben og forbedrer seg stadig. Også han er på sin første turnering utenfor Trondheim.
  • Johann Randolf Nilsen: Har som en av klubbens pådrivere og ivrig snookerspillere sikter seg inn på fast deltakelse i Norgescupen og fortsatt utvikling i verdens beste sport!
  • John Fjermestad Aase: Er en av klubbens beste spillere, med mange klubbseiere og flere gode plasseringer i både NM og NC. Har vært med i klubben siden oppstarten og er den aller ivrigste på trening og line-up.
  • Roger André Strand: Er den høyest rangerte fra Trondheim Snooker, med en 4. plass i Norge. Har havnet på pallen i NC tidligere.

[spacer]

Under turneringen:

Mange av de forventede sterkeste spillerne gikk videre fra puljespillet og til 8-delsfinale i helgens Norgescup. Det var også flere nykommere som imponerte med flott spill i deres første NC. Blant disse var Thomas Christophersen (Oslo snooker) og Attila Pedersen (Trondheim snooker) som kjempet seg videre fra puljespillet. Christopher Watts var den mest suverene puljevinneren – og gikk videre uten å tape et parti hele dagen.

Av våre fem spillere gikk hele tre videre til sluttspillet. Attila Pedersen (TS) møtte Reidar Rundsveen fra OS biljard, en meget god snooker- og poolspiller fra Bergen. Rundsveen spilte godt og tok hjem seieren med 3-0. John F. Aase (TS) møtte Thomas Christophersen (OS). Thomas spilte godt, men ble etterhvert overmannet av John og resultatet ble 2-0. Roger A. Strand (TS) møtte på nytt Frode Vikebø (Os BK) og spilte solid og vant 2-0.

Kvartfinalen bydde på mange gode kamper. Christopher Watts (OS), Reidar Rundsveen (Os BK), Roger André Strand (TS) og Umar Hayat Ali (OS) spilte alle godt og kom seg greit videre til semifinalen. John F. Aase møtte forhåndsfavoritt Chris, som virkelig hadde funnet formen og spilte til tider fantastisk snooker. Også Roger A. Strand måtte kaste inn håndkleet for en storspillende Watts. Reidar Rundsveen spilte stødig og tok seieren over Carl H. Simensen i semifinalen og Umar Hayat Ali i semifinalen.

Dermed var det duket for et spennende oppgjør mellom Oslo Snookers Chris Watts og Bergens store sønn, Reidar Rundsveen i finalen. Watts fortsatte sitt strålende spill og slo Reidar Rundsveen 3-0. Dette var Reidars andre opptreden i Norgescup og hadde allerede i NM vist sitt store balltalent med mange gode kamper og høye serier.

Gratulerer til Christopher Watts med nok en 1. plass i norgescup!

Under kan du se noen bilder fra turneringen!

Link til resultater og oppsett finner du her:
biljard.ardalen.com

Sarpsborg Snooker holder til i flotte lokaler, med 4 bord og rikelig med plasser for publikum.
Sarpsborg Snooker holder til i flotte lokaler, med 5 bord og rikelig med plasser for publikum.
DSC_0022
Norgescup´s yngste deltaker, 14-årige Jonas Fjeld Pettersen.
DSC_0019
Amund Bondal Tangen (Trondheim Snooker) i aksjon mot David Frew.
Chris Watts NC4 2014
Vinner av NC4 – Chris Watts. Her mot John F. Aase i kvartfinalen.