Alt klart for Nordisk Mesterskap

Det har lenge vært diskutert, og endelig skal det gjennomførest: denne uken er det Nordisk Mesterskap i snooker. Representanter fra Norge, Sverige, Danmark og Island skal kjempe om heder, ære og 14.000 kr i premiepenger. 8 spillere fra hvert av landene har blitt valgt, på grunnlag av ranking i de nasjonale turneringene og evt. noen wildcards. Det blir spilt gruppespill (8 grupper) onsdag og torsdag, og sluttspill fredag og lørdag.

10981197_788065957944117_8460715126569391317_n

Et Nordisk samarbeid har ikke eksistert på mange år, og det er veldig spennende at forbundene i de Nordiske landene nå satser på å gjennomføre dette fremover. I Norge har det vært Roger André Strand (leder i Trondheim Snooker, styremedlem i Biljardforbundet) som har vært primus motor og han fortjener skryt for innsatsen sin, og resultatene han oppnår.

Turneringen spilles hos Oslo Snooker og Oslo Biljardsenter, med sluttspillet hos Oslo Snooker. Publikum som ønsker å komme innom er velkomne. Oslo Snooker bruker å ha en enkel kiosk, og det er sitteplasser for publikum i lokalet. Det blir spennende å se nivået på spillerne fra de andre landene.

–> Resultat og kommende kamper <-- --> Stream – Oslo Snooker <-- --> Stream – Oslo Biljardsenter <-- Da gjenstår det bare å ønske alle spillere lykke til. Vi kommer med oppdateringer her etterhvert som turneringen går, og spesielt når vi kommer til sluttspillet.

 

Oppdatering: Torsdag

Turneringen er godt i gang, og alle spillere har vært i aksjon. I Gruppe 1 har Chris spilt to kamper, med en seier og et tap. Han ligger godt an til å vinne en kamp nå, og har da gode sjanser til å gå videre Chris gjorde et 73 break i sin første kamp.
I Gruppe 2 og Gruppe 3 ligger Reidar Rundsveen og Kjell Pedersen dårligere an, med henholdsvis et og to tap.
Vår egen Roger (Gruppe 4) spiller sin andre kamp nå, og tapte dessverre den første.
Oslo Snooker ligger godt an i Gruppe 5 der Umar har vunnet to av to kamper.
John har en kamp igjen i Gruppe 6 etter å ha vunnet en, og tapt en. Han er dermed i en spennende kamp om å gå videre.
Erik tapte sin første kamp i Gruppe 7hill-hill, mot svensken McCabe, som gjorde et 93 break i kampen. Erik har igjen en kamp, etter at han tapte sin andre kamp også.
Bjørn Gulbrandsen (Sarpsborg) har vunnet en av sine to kamper i Gruppe 8, og har dermed muligheter for å gå videre.

Norges representanter

Fra Norge stiller 3 fra Trondheim Snooker, 2 fra Oslo Snooker, 2 fra Sarpsborg Snooker og 1 fra Os Biljard.

Christopher Watts (Oslo Snooker)
Chris er regnet som den beste spilleren fra Norge. Han vann NM 2013, og har vunnet flere Norgescuper de siste årene. I god form kan han gjøre det bra i turneringen.

Reidar Rundsveen (Os Biljard)
Har spilt biljard i lang tid, og er rutinert og erfaren med konkurranse. Reidar deltok på de fleste NC i 2014, og gjorde det bra i flere.

Kjell Pedersen (Sarpsborg Snooker)
Kjell har spilt snooker i mange år, og deltar på mange turneringer. I 2014 kom han langt i flere NCer med tap i semi-finaler og finaler. Har vunnet NC tidligere (2012).

Roger André Strand (Trondheim Snooker)
Leder i Trondheim Snooker, og en veldig aktiv spiller. Deltar på (og er med å arrangere) alt som skjer i Snooker-Norge. Mangler de beste resultatene i individuelle turneringer, men ble norgesmester i Snooker for lag i 2014.

Umar Hayat Ali (Oslo Snooker)
Umar er kjent for sitt rolige temperament og eksplosive putter. Har gjort centuries, og er dermed alltid en utfordrer i alle turneringer. Har vunnet flere NC og vært i NM finale.

John Fjermestad Aase (Trondheim Snooker)
En av de beste spillerne fra Trondheim Snooker. John har kommet langt i flere NC, men har ikke vært i noen finaler. John vann NM for lag sammen med Roger i 2014.

Erik Dullerud (Trondheim Snooker)
Erik er regnet som coach i Trondheim Snooker. Selv om han har flyttet fra byen representerer han fortsatt TS, og det er vi glad for. Erik har et sjeldent fokus på teknikk og trening, og sporten som helhet.

Bjørn Gulbrandsen (Sarpsborg Snooker)
Bjørn har vært i flere NC finaler opp gjennom årene, og er en av de mer rutinerte spillerne i Norge.