NM Snooker Six Reds

Six Reds Snooker er en morsom variant av sporten, der man legger opp bare 6 røde i stedet for 15 røde. Dette gjør partiene kortere, og mer uforutsigbare. Det er også noen mindre endringer av regler, slik som at man får legge kø-ball hvor man ønsker etter en foul. Hvert år blir det arrangert NM i Six Reds Snooker, og det er et morsomt og spennende arrangement, som spillerne ser frem til. I år er det Trondheim Snooker som får gleden av å arrangere dette.

For alle resultatet fra turneringen: NM 6 rød

For opptak fra TV-bordet, YouTube – NM 6 rød

John møtte Mats i kvartfinalen, og det ble for tøff motstand.
John møtte Mats i kvartfinalen, og det ble for tøff motstand.

Utvidelse av lokalet:

Trondheim Snooker har den siste tiden brukt mye tid og ressurser på å pusse opp og utvide sine lokaler. Vi ønsket å være ferdig med dette før NM Six Reds, og det ser ut til at vi lykkes. Et nytt snooker-bord er montert, slik at vi kan spille 6 kamper samtidig. Vi har også fått 3 pool-bord, slik at spillere har noe å gjøre på mellom kampene.

Vi er bedre rustet enn noen gang til å ta i mot både spillere og publikum. Så det er bare å melde seg på turneringen, eller komme innom å se på. Du kan lese mer om oppussingen av lokalet vårt HER.

Det var 27 påmeldte til start, og det var 2 som ikke stilte til start. Lørdagen var satt av til gruppespill, men da kampene gikk unna raskere enn planlagt ble de første 4 kampene i 8.dels-finalene også spilt lørdag. Søndag var det resten av sluttspillet og premieseremoni.

Nye deltagere

I denne turneringen var det flere nye ansikt, i det minste i snookerturneringer. Mark McGauly, Mats Schjetne, Audun Heimsjø og Eirik Riisnæs er kjente i pool-miljøet, og viste i helgen at dyktige pool-spillere er også gode i snooker. Dette var selvsagt ikke en nyhet for oss, da Mats har vunnet NM Snooker i 2012 og 2014.

Mark McGauley kom til semi-finalen, men tapte der mot Chris Watts.
Mark McGauley kom til semi-finalen, men tapte der mot Chris Watts.

Chris Watts er alltid en favoritt når han deltar, og mange tippet nok han som vinner. Chris har vunnet de 4 siste NM 6 rød, og det tyder på at han liker dette formatet. Han fikk likvel god motstand i Mark McGauley (Oslo) som møtte han i semi-finalen.

1. plass: Chris Watts, 2. plass: Eirik Riisnæs, 3. plass: Mats Shjetne og Mark McGauley
1. plass: Chris Watts, 2. plass: Eirik Riisnæs, 3. plass: Mats Shjetne og Mark McGauley

Intervju med Chris

Gratulere med seieren Chris, din 4. NM 6 rød tittel! Hvordan var formen denne turneringen?

Jeg spilte greit i gruppespillet, men hadde litt mer problem i sluttspillet. Måtte virkelig fokusere for å vinne kampene mine. Det var noen nye veldig gode spillere med i denne turneringen. Jeg viste at Mark, Eirik, Audun og Mats ville bli vanskelige uansett hvem jeg møtte i sluttspillet. Mark og Mats er rutinerte turneringsspillere, og Eirik viser hva han er god for når han kommer til finalen i sin første snooker-turnering.

Du så ut til å slite litt i første del av finalen, hva skjedde etter mid-session?

Jeg var litt skjelven i første del, og var ikke helt komfortabel med hvordan kampen utviklet seg. Jeg stjal partiet for 2-2 før mid-session, og det var veldig viktig. I pausen slappet jeg av, og spiste litt mat. Når jeg kom tilbake til bordet var jeg roligere, og klarte å spille bedre. Jeg gav motstander få sjanser, og brukte mine egne sjanser bedre.

Du har vunnet 6 NM-titler, 4 av dem i 6 rød. Fortell oss litt om bakgrunnen din innen biljard-sporten.

Jeg startet egentlig med English Pool, det var det jeg spilte når jeg var yngre. Jeg kommer fra Sheffield, og Crucible og snooker har vært en del av livet mitt fra en tidlig alder. Allerede som 2-åring fikk jeg mitt første snookerbord. Det lå på gulvet, og man dytte rundt kuler. Som 5-åring fikk jeg et større bord som jeg spilte mye på. English pool er mer tilgjengelig for yngre spillere, da bordet ikke er så stort. Jeg brukte å spille fra 9-12 på dagen hver dag, og det kostet 1 pund.

Hva syns du om utviklingen av snooker i Norge, og hvordan skal man rekruttere unge spillere?

Jeg spilte i min første turnering i Norge i 2009, og siden da har jeg klart merket en positiv utvikling for sporten. Spesielt etter at Trondheim Snooker startet opp har antall deltagere, og aktivitet, steget betraktelig. Jeg tror Trondheim Snooker er en skikkelig snooker-suksess-historie. For at en klubb skal klare å utvikle medlemmer må den ha gode lokaler og spilleforhold. Man må klare å legge til rette for at medlemmer skal få spille mye, uten at det koster mye.

Unge spillere er veldig viktig, da de bringer oppmerksomhet til sporten. Se på Nassim i Trondheim Snooker, som er veldig dedikert til trening og har talent. Det er mange som plukker opp dette, og blir interessert. For å klare å rekruttere unge må man kanskje legge bedre til rette for at de ikke klarer å spille på de store snookerbordene. Som sagt startet jeg med English Pool som er en del mindre. Her i Trondheim Snooker har dere satt opp pool-bord for å kunne rekruttere ungdom, og det er smart.

Hva er planen videre for deg, du vil fortsette å delta i turneringer?

Planen er å fortsette, men jeg har fulltidsjobb, og får ikke trenet så mye som jeg burde. Jeg vil alltid spille, og det er viktig for miljøet at flest mulig deltar. Det at dere fra Trondheim kommer til Oslo og Sarpsborg, og at vi kommer hit til dere, er veldig viktig.

Bilde-galleri

YouTube-opptak