Nordisk Mesterskap – Dag 1 – Gruppespill

Dag 1 ble knalltøff for det norske laget der spesielt finner og islendinger viser et annet nivå enn oss. Både Reidar, Kjell, Audun og David møtte knallhard motstand, og er i praksis ute etter dag 1.

Reidars kamper illustrerer litt hvor tøft det kan være når han i match 1 får en 95 serie av Rune Kampe (Danmark) i trynet, før han i neste match på stillingen 1-1 (Reidar vant første parti med meget godt spill) får en 110 serie mot seg av Sigurdur Kristjansson.

Undertegnede har bare seg selv å takke for at han også er ute av dansen med to tap og en seier. Både mot Lasse Petersen og Jóhannes «Big Joe» Jóhannesson haglet det med muligheter, men klarte ikke benytte meg av dem.

Tore har fortsatt muligheter etter at han klarte å overliste en god finne i sin andre match. Med en seier og ett tap er det fortsatt mye å spille om, og det var en meget blid trønder som avsluttet dag 1.

De to norske som bør være mest fornøyd med dagen er unggutten og førstegangsreisende Magnus M. Melien og Norges nr 1: Chris Watts. Magnus klarte å vinne sin første match 3-2 på dramatisk vis på siste svarte. I andre kamp ledet trønderen 2-1 før lufta gikk litt ut av ballongen og det ble til slutt tap 3-2 mot Börkur Birgisson. Islendingen kom inn i turneringen for Simon Lindblom, som meldte avbud i siste liten. Hatten av for turneringsspilleren Magnus!!

Chris må si seg godt fornøyd med dagen etter at en 3-0 seier mot regjerende mester Benjamin McCabe. Det må imidlertid sies at begge svenskene måtte klare seg uten sine køer på dag 1, da køene ligger på Gardermoen (svenskenes mellomlanding). Håpløst av Norwegian, men også en påminning om at køer bør aldri sjekkes inn! Match 2 for «Wattsy» var mot dansk mester både i pool og snooker, Daniel Kandi. Dansken kom kjapt opp i en 2-0 ledelse, men Chris nektet å gi seg, og etter mye kjemping, og noen gode serier, var det Chris som trakk det lengste strået! Vi fikk til og med se en liten «Selby-fistpump» av Rotherhams store sønn. Han er på god veg til 8-delsfinalen og trenger bare en seier til.

Selv om det ser mørkt ut å gjenta fjoråret, med tre spillere inn i siste 16, er det fortsatt mange kamper som skal spilles på dag 2 og masse å spille om.


Dette er en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2017. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen.