Nordisk Mesterskap – Dag 2 – Gruppespill

Det er liten tvil om at spilledag to her på Island gav bedre resultater for Norge enn gårdagen. Audun åpna ballet med en flott og overbevisende seier mot Danny Eriksen fra Danmark, en spiller som tidligere har hatt gode resultater å vise til.
Audun laget en fin 63 serie på vegen. Selv om Audun vant 3-1 var han i teorien ute før sin siste match mot Mika Hummelin. Der ble det tap 3-1.

Tore fortsatte der han slapp dagen før. Mot den lavt rangerte islendingen måtte han likevel ha to partier i sekken før han våkna, og tok tre på rappen. Det skulle vise seg at disse tapte partiene likevel skulle bli skjebnesvangre når grupperegnskapet skulle gjøres opp. Mer om dette mot slutten.

Kjell Pedersen var svært nær sin første seier mot danske Martin Søndergård, men taper 3-2 på blå ball i siste parti. En annen som virkelig hadde fortjent en seier var Reidar Rundsveen som foruten Chris, var kommet i en veldig vanskelig gruppe. To tap på dag to også, for «pitbullen». Når man lager 47 serie, men fortsatt ikke vinner partiet, blir det tungt.

Magnus ble målt og funnet for lett, mot de to beste fra sin gruppe. Begge med hundreserier i turneringen. Selv ble jeg feid av banen mot turneringens eldste spiller Esa Kaikumaa (54) som imponerte begge dager og vant gruppa klart.

Chris og stortalentet Patrik Tiihonen ble en kvalitetsmatch der de følger hverandre helt til døra. Chris lager kanskje turneringens to beste støt (overhodet ikke partisk), der han spiller en skjev rosa over hele bordet knallhardt midt i potta, med hvit i to vant ned til svart som ligger dønn i vant. Sukrer så siste svart inn med stor trygghet. Han går dermed opp til 2-1. Vi var sikker på at dette skulle knekke Finnen, men den gang ei. Han spiller to solide partier på rad med få feil, og dermed må Chris ut i en avgjørende match mot islendingen Ægisson, som nettopp hadde knust dansken Kandi 3-0. Lite stemte for Watts i starten av matchen og islendingen ledet 1-0 og var på hugget i parti to. Chris tvinnet febrilsk i barten sin i stolen, men klarte likevel å hente fram noen viktige putter og fightet seg tilbake til 1-1. Etter det var det islendingen som fikk nervene, og til slutt ble det en komfortabel 3-1 seier til vår nr. 1. Dermed klar for 8-delsfinale i morgen.

Tilslutt var det klart for Tore Hansens match mot dansken Per Micki Christensen. Alle var her sikre på at seier var godt nok til avansement. Og seier ble det selv om Tore roter bort det første partiet etter at han blant annet prøver å putte blå ball først, når bare de kulørte ligger igjen på bordet. Vi vet du har spilt biljard i mange år, Tore, men nå er det på tide du lærer deg at det er gul ball man starter med etter at alle du røde er puttet. Trønderen henter seg imidlertid mesterlig opp igjen. Og i realiteten er han aldri truet. Hele laget jubler for Norges annen 8-dels finalist. Det var i hvertfall det vi trodde. Etter en bedre titt på gruppa viser deg seg at alle andre resultater har gått i mot Tore, og to andre spillere også står med tre av fire seire. Scoreforskjellen viser at Tore, har trukket det korteste strået, og er ute. Utrolig synd, for tidenes turnering av trønderen.

I skrivende stund ser jeg at Chris har blitt trukket mot Belan Sharif i morgen. Det blir meget spennende.


Dette er en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2017. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen.