Masters 2017

Masters blir for første gang arrangert som en Topp 16 invitasjons-turnering, med pengepremier og flott trofe.

Tidligere år har Masters vært en ordinær turnering, der alle kan melde seg på, men for første gang forsøker Biljardforbundet å arrangere en invitasjons-turnering i snooker.
Siden miljøet i snooker er mindre enn i pool blir det gjerne vanskelig å overbevise de 16 best rangerte spillerne til å komme, men i så fall vil spillere lenger nede på rankingen bli invitert.

Gruppespill

Siden førsterangerte Chris Watts ikke kunne delta i årets Masters var det er åpent felt, med mange mulige vinnere. Umar og Audun var nok de to som flest forventet å se i finalen, men også Nassim, Basir og Tore hørte jeg flere som nevnte. I gruppespillet var det favorittene som utmerket seg, og fra Trondheim Snooker hadde vi 3 gruppevinnere.

Første kamp på TV-bordet mellom Asbjørn og Umar ble en veldig spennende kamp, der Umar til slutt vann 3-2, men Asbjørn gjorde et veldig imponerende 46 break, og hadde høyt nivå. Hele 18 av 24 kamper endte 3-0, og gruppespillet var dermed ferdig i god tid før det sosiale opplegget lørdag kveld.

Sluttspill

Umar og Nassim gjorde kort prosess i sine kvarfinaler, og også Asbjørn tok seg videre mot Tore. For Audun ble det derimot en hard kamp mot Magnus, som på et tidspunkt ledet 3-1, men som vi vet er det vanskelig å avslutte kamper i snooker.

Det var en sliten Audun som møtte Nassim i semifinalen, og med en Nassim i storform ble det 4-2 til Nassim. Asbjørn fikk en mulighet til å ta revansje mot Umar, men denne gangen ble Umar for sterk, og tar seg til finalen med 4-0 seier.

Dermed har vi Nassim mot Umar i finalen, og et spent publikum følger med når Nassim raskt tar kontroll over kampen, og vinner til slutt hele 4-1. Gratulerer så mye til Nassim, som har spilt for Trondheim Snooker siden han var 14 år.

Du kan se opptak av turneringen på vår YouTube-kanal.
Alle resultater og kamp-oppsett finner du på CueScore.