Nordisk Mesterskap 2018 – Spillerne

Her kommer en introduksjon til de 8 spillerne som representerer Norge under Nordisk Mesterskap i Oulu, Finland.

Chris Watts (Oslo Snooker)

Ingen i Norge har klart å ta over hegemoniet fra Chris, som Norges beste amatørspiller. I 2017 tok han igjen seieren i norgesmesterskapet. Denne gangen med den gjeve kongepokalen som bonus. Chris er med i sitt fjerde strake Nordiske, og det er ingen tilfeldighet at det er han som har nådd lengst av de norske hver gang. Mest imponerende var fjoråret, der Chris kom i «dødens gruppe» med regjerende mester, McCabe, Danmarks nest beste, Kandi og Finlands sterkeste kort på amatørsiden, Patrik Tihonen. Kun Tihonen skulle vise seg for sterk for Watts (tapte 3-2) i gruppespillet, men nordmannen gikk videre som toer i gruppa. Chris tapte til slutt i kvartfinalen mot Kristjan Helgason. Islendingen har tidligere spilt i Crucible og «lekte» seg til finalen, der han slo Tihonen 5-2. I sommer spilte Chris VM for lag i Kina sammen med Kurt Maflin. Der ble det som ventet knalltøff motstand, men i sine individuelle partier, tuktet faktisk Chris storheter som Ryan Day og Yan Bingtao. Tapte på siste rosa (Day) og siste grønne (Bingtao).

Umar Hayat Ali (Oslo Snooker)

Umar har vært en ivrig spiller i 6-7 år nå. Han er utvilsomt den mest treningsvillige i Oslo snooker, noe som har gitt avkastning de siste par årene. Over 40 hundreserier i treningsmatcher er et bevis på dette. I turneringssammenheng har han vært litt av og på. Noen år har han spilt mye, andre år har han stått over en del. Gledelig at Umar nå er med igjen. I Nordisk har Umar spilt en gang tidligere. I Oslo 2015, gikk han videre fra gruppespillet, men måtte gi tapt for Allan Norvark fra Danmark i 8-delsfinalen. Denne gangen møter Umar på ny en farlig danske i gruppespillet. Rune Kampe har vist i en årrekke at han er å regne med, med gode resultater i både Nordisk mesterskap så vel som i EM. Matchen mellom Umar og Kampe kan fort vise seg avgjørende for nordmannens sjanser i gruppespillet. Kommer Umar seg videre fra gruppa, kan han fort nå langt.

Niklas Engstrøm (Oslo Snooker)

Niklas har vært med på to Nordiske mesterskap tidligere. I København 2016, som spiller og i 2017 i Reykjavik, som dommer. Selv om han ikke er like meritert som de to overnevnte, har Niklas gjennom stabile resultater gjennom hele året fortjent plassen sin på laget. Hans spill har hevet seg mye de siste årene. I tillegg til å stille opp som spiller, overalt i Norge, står Niklas ikke i vegen for å dømme matcher hvis han selv har røket ut. Som om ikke det er nok, er han turneringsleder når Oslo snooker selv har turneringer. Snooker’n i Norge har derfor mye å takke denne kjernekaren for. Vi ønsker «multitasker» Niklas lykke til med turneringen.

 

 

Audun Risan Heimsjø (Trondheim Snooker)

Audun har vært med i toppen i Norge siden han konverterte fra biljard (pool) for 3 år siden. Hadde det ikke vært for Chris Watts, hadde nok Audun hatt flere seire både i NC og NM. Bra «breakbuilding» (seriebygging(!)), gode taktiske ferdigheter og et iskaldt hode, gjør at han er en spiller man alltid må regne med. Han har brutt den magiske 100 grensa flere ganger på trening og når han er i flyten er han vanskelig å stoppe. Utfordringen til Audun er uten tvil stabiliteten i spillet. Klarer han å finne denne i Finland kan han fort finne på å gå videre fra gruppespillet. Han fulgte 2016 vinneren McCabe til døra i København 2016 (tapte 3-2 i åttendelsfinalen.) Denne gangen får Audun mulighet for revansj, da han igjen skal opp mot vinneren fra 2016, i gruppespillet. I tillegg vil nok to sterke finner ha et ord med i laget også.

 

Nassim «snooker» Sekat (Trondheim Snooker)

Nassim er med i sitt første Nordiske mesterskap. Likevel har Nassim vært med i toppen på rankingen flere år nå. Siden denne turneringen tradisjonelt har blitt lagt i midten av januar, har dette ofte krasjet med familiebesøk til Algerie. Denne gangen er Nassim på plass og klar for å spille med flagget på brystet. For Nassim er snooker livet, enten det er å følge sine favoritter, Judd Trump, Marco Fu, Ronnie O’Sullivan eller Mark King (!!) på TV’en, eller spille snooker selv. Nassims store drøm har alltid vært å klare den magiske «centurien» Etter flere 80 og 90-serier, satt 100-serien endelig i fjor sommer. Etter det kom turneringsseier mot Umar i Masters og så kanskje den største prestasjonen så langt, en 110 serie i match på Kurt Maflins gamle treningsbord. (bord som tidligere ble brukt på «main tour»). Alle som har spilt på dette bordet vet hvor trangt det er. Når Nassim får flyten i spillet er han vanskelig å stoppe. Samtidig kan han lett bli distrahert og negativ hvis det butter i mot. Uansett vil Nordisk bli en stor opplevelse for den livate trønderen. NB: Nassim er i gruppe med forhåndsfavoritten Patrik Tihonen.

Magnus Martinsen Melien (Trondheim Snooker)

Magnus var «rookie» i Nordisk sammenheng i Reykjavik i fjor. Der overrasket han seg selv og alle andre med å vinne første match og lede både 1-0 og 2-1 i neste. Magnus endte opp med å tape denne matchen (2-3) og de siste to i gruppespillet. Likevel viste han at han var en kar å regne med. Denne sesongen har resultatene variert litt og han hadde «kniven på strupen» foran siste turnering i norgescupen. Får at det skulle bli Finlandstur på den sindige Trønderen, kunne ikke David Frew gå videre fra sin gruppe, samtidig som han selv måtte gå til semifinale. Når i tillegg Chris Watts var på samme side som Magnus i oppsettet, så dette håpløst ut. Men når David rotet det til og ikke gikk videre, tok Magnus sjansen sin, ved å slå selveste Wattsy i kvartfinalen. En knallsterk seier og Chris, som den gentlemannen han er, var den første til å gratulere. At det skulle bli tap mot en godtspillende Daniel Skaathun i semifinalen, la ingen demper hverken for Magnus, pappa Frode eller vi andre i Trondheim snooker. Vil det falle en storkanon i Finland også…?

Reidar Rundsveen (Os snooker og billiardklubb)

Os Snookers ildsjel og snookerfantast er med i sitt fjerde strake Nordiske mesterskap. Han har enda til gode å gå videre fra gruppespillet, og har måtte tåle noen sure tap i denne turneringen tidligere. Det har heller ikke hjulpet at han har havnet i noen steintøffe grupper. I norgescupen er Reidar superstabil og havnet tilslutt på tredjeplass på sluttrankingen. Faktisk hadde han en sjans til å ta fra Chris sammenlagtseieren i siste turnering, da Chris snublet i kvartfinalen. Hvis Reidar får sving på spillet og holder nervene i sjakk, vil han bli skummel for de fleste. Kanskje alle gode ting er fire, for denne trivelige vestlendingen med et konkurranseinstinkt av de sjeldne. Lykke til Reidar!

 

 

Erik Dullerud (Trondheim Snooker)

Alle som har spilt snooker i Norge kjenner Erik, og vet at han er en tøff motstander ved bordet, men også omgjengelig og hjelpsom mellom kampene. Erik avsluttet sin første epost til meg i 2010 med “Snookerhilsen Erik “Whirlwind” Dullerud“, så det var tydelig at denne mannen hadde både humor og ambisjoner. Erik hevder seg som regel i sluttspillet i de fleste NC, og har gått helt til topps noen ganger. Sammen med Nassim har han også vunnet gull i NM Lag to ganger. Selv om Erik nå har flyttet tilbake til Toten representerer han fortsatt Trondheim Snooker, klubben han selv var med på å starte. Erik har vært en viktig rolle i Norsk snooker de siste 8 årene, og jeg håper han vil fortsette med det fremover. Lykke til i Finland!

Skrevet av Odne Oksavik


Dette er en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2018. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen.