Nordisk Mesterskap 2018 – Dag 1

Dag 1 av Nordisk mesterskap er ferdig, og vi får en oppdatering fra landet med de tusen sjøer fra snookerkorrespondent Erik Dullerud.

Biljard City, Oulu, Finland

Første spilledag ble brutal for fire av de norske som ble stående uten seier. Magnus fikk en meget god spiller i første match og var i realiteten sjanseløs. I sin andre match, møtte han en danske som Magnus spilte jevnt med lenge. I andre parti, må dansken ha en snooker med kun rosa og svart igjen på bordet. Dansken legger en snooker, som Magnus treffer, men vår mann er veldig uheldig og forløper. Svensker rensker og tar også det siste partier. Kjipt for Magnus som hadde kjempet seg fint inn i matchen.

Magnus tapte dessverre begge sine to kamper

Reidar møtte svært habile Daniel Kandi i første match. Dansken gav seg ikke før han hadde laget 2, «centuries» og en 40 serie og 3-0. Reidar var knapt på bordet. Med slikt spill som dansken viste i denne matchen, kan han blir en reel utfordrer til tittelen. I sin andre match fikk Reidar noe mer sjanser, men finnen Sirkia spilte trykt og vant 3-0.

Audun ble plassert på det kjipeste bordet i klubben, omringet av 3 biljardbord «limt inntil» som arrangøren ikke hadde sperret av. En tabbe, som de heldigvis etter hvert rettet opp i. Lite trøst for Audun det, som tapte en «gysare» 3-2 mot en god finne. I neste match møtte Audun mesteren fra 2016, McCabe. Audun taper 3-1. Her kunne imidlertid historien vært helt annerledes hadde det ikke vært for et spinnvilt forløp av Audun, da McCabe trengte snooker. I følge Reidar, det mest uheldige forløpet han har sett. Men selvfølgelig kudos til svensken som rydder bordet rett etter.

Undertegnede gikk også på 2 tap og er i realiteten ute. Jeg ledet 2-0 mot den, på papiret, beste spilleren i gruppa. Rullgardina går så ned og taper 2-3. Neste match mot en hyggelig islending lar vi være å kommentere…

Så til de som faktisk vant kamper og fortsatt er med i kampen om sluttspill:

Chris vinner oppskriftsmessig sine kamper mot to finner, uten å imponere stort. Hans «B-game» holdt. Som vanlig er Chris best når matchene skal avgjøres. Hatten av.

Chris har vunnet begge sine kamper til nå

Umar fikk en svært vanskelig første match mot et finsk talent som lagde serier i lyntempo. Umar klarte ikke ta vare på de få sjansene han fikk. I neste match fikk Umar etter hvert i gang spillet. En fin 55-serie på stillingen 1-1 gav han selvtilliten til å ta matchen hjem 3-1. Hvis han kan heve seg enda et hakk på dag 2, vil matchen mot Rune Kampe bli veldig jevn. Kampe som har vunnet uten å overbevise, så langt.

Nassim vant en svært viktig seier mot Per Micki Christensen fra Danmark 3-2. Hoppende glad var Nassim etterpå, med god grunn. En sterk seier. I neste match ble den finske mesteren av året Patrik Tihonen ikke overraskende for sterk. Tap 1-3 her. Men alt i alt skal Nassim være godt fornøyd med dag 1.

Nassim vant en av sine to kamper første dag

Dagens prestasjon var det utvilsomt Niklas som stod for. Etter et surt 0-3 tap mot en jevngod svenske, var ikke selvtilliten på topp foran møtet med den regjerende danske mester Martin Søndergaard. Dansken tok oppskriftsmessig 1-0. Men etter det våknet Niklas. Vår mann så seg ikke tilbake før det stod 3-1 på tavla. Uten tvil Niklas sin største seier, og meget imponerende. Med slikt spill i morgen skal man ikke utelukke at Niklas kommer seg videre fra denne gruppa. Det hadde vært rått!

Niklas vant sin kamp mot regjerende dansk mester.

Dette er en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2018. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen.