Nordisk Mesterskap 2018 – Dag 2

Andre spilledag gav klart flere norske seire. Av 16 matcher, vant vi 8 som jo må være godkjent og vel så det. Likevel er det litt skuffende at det bare er Chris som går videre til sluttspillet. Med to nye seire på dag to, blir Watts gruppevinner og skal ut mot Benjamin McCabe i 8-delsfinale, fredag kl. 14.00.

Chris er eneste norske i sluttspillet, med 4 seiere

Reidar reiser kjerringa på dag to med to solide seire og havner på tredjeplass i sin gruppe. En opptur for den blide vestlendingen. Spesielt den siste seieren mot islendingen (3-2) var deilig. Etter meldingene å dømme var Os-gutta,som fulgte matchen på stream, godt fornøyd med innsatsen også. Reidar kan trygt vende tilbake til klubben med hevet hodet.

Reidar endte med 2 seiere og 2 tap.

Undertegnede må også si seg fornøyd med to av to seire i dag. Både dansken og svensken ble slått (3-1 og 3-2) Endte til slutt med samme antall seire som nr. 2 i gruppa, men islendingen gikk videre på bedre partiscore. Ingenting å si på dette da jeg tapte 3-0 mot den hyggelige Thor fra Sagaøya, dagen før.

Audun endte med 1 seier

Audun startet forrykende mot rutinerte Norvark fra Danmark, og lagde en flott 74 serie. Kunne fort vært «century» der. (74 serien er den høyeste serien fra vårt lag, så langt) Dansken kom imidlertid knallhardt tilbake og vant de tre siste partiene. I sin neste match kom Audun tidlig bakpå 2-0 mot allerede gruppevinner Juha Erkinmikko. Da våkna Audun og tok tre partier på rappen. Det siste på avgjørende svart. Flott spilt og en fin fjær i hatten selv om vi selvfølgelig skulle hatt med Audun i sluttspillet.

Nassim fikk en vanskelig oppgave i en svært tøff gruppe. Antti Tolvanen, som dagen før slo favoritten Tihonen, var nådeløs selv om Nassim med litt mer glid kunne presset fram et avgjørende parti. Siste match for dagen var mot svenske Jim Johansson. Her ble det full stopp og 3-0 til søta bror. Jim skulle senere også slå favoritten Tihonen i et dramatisk siste avgjørende parti. Noe som betød at fjorårets «runner up» var ute av turneringen!

Nassim endte med 1 seier

Niklas fikk det beintøft mot finnen Sami Karttunen. Selv om det ble seier 3-1 i siste match mot islendingen, holdt det ikke for avansement for Niklas. To seire av fire mulige er likevel en solid prestasjon av Oslo snookers multitasker.

Magnus og Umar tapte begge sine matcher på dag to. Umars avgjørende kamp mot Danmarks nr1 Rune Kampe, ble et lite antiklimaks der begge strevde fælt med bordet. Umar tapte 3-0, men alle partiene gikk til de kulørte, så scoren lyver litt. Magnus tapte begge sine matcher 3-2. Lite glid for den sindige trønder’n. At han likevel holder på å slå gruppevinneren, viser likevel at det bor mye i gutten.


Dette er en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2018. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen.