NM – 6 reds – 2018

Årets NM i 6 reds ble arrangert av Trondheim Snooker. 21 påmeldte spillere kjempet i gruppespillet fredag og lørdag, før de siste 8 avgjorde seg i mellom på søndag.

Pokal og medaljer, og pengepremie til vinnerne.

Med 14 deltagere fra Trondheim Snooker hadde vi gode forutsetninger for å være godt representerte på søndagens sluttspill. Flere av våre mest rutinerte spillere er blant favorittene til å vinne turneringen, for eksempel Audun R. Heimsjø og Nassim Sekat. Erik Dullerud og Magnus Melien er to andre som alltid kan komme langt. Christopher Watts (Oslo Snooker) og Mats Schjetne (Ask BC) er begge tidligere NM-mestere, og vil alltid være vanskelige motstandere.

Nassim Sekat var en av favorittene til å ta seg langt i turneringen. Vinner av Masters 2017.

I gruppespillet var det favorittene som gjorde det best. Magnus spilte veldig bra, og vann alle kampene i sin gruppe, inkludert mot Mats. Det samme gjorde Kai O. Hansen som hadde en vanskelig gruppe, med blant andre Nassim. I kvartfinalene holdt det derimot ikke, og begge måtte se seg slått.

Audun R. Heimsjø er Trondheim Snookers beste spiller, og alltid seriøs og disiplinert når det kommer til sporten sin.

Espen M. Andersen (Trondheim BK) tok seg også videre til kvartfinalene, etter å ha vunnet 3 av 5 kamper i sin gruppe, med tap mot Chris og Geir Ellefsen. Han møtte der Audun, og det ble for tøff motstand. Den siste kvartfinalen ble veldig spennende, mellom Chris og Erik. Denne gikk hele distansen, og Erik vann til slutt 4-3.

Erik Dullerud representerer fortsatt Trondheim Snooker. Han er en av de som har deltatt på mest turneringer i Norge, og er alltid med i sluttspillet.
Mats B. Schjetne er to ganger NM-mester i 15 rød, og selv om han ikke trener noe snooker er han alltid en utfordrer.

Alt er duket for spennende semifinaler, og det er ikke mindre enn 3 spillere fra Trondheim Snooker representert. Det er vi veldig fornøyde med. Semifinalene ble egentlig en ganske rask affære, der Mats slo ut Nassim 5-1, og Audun slo ut Erik 5-1.

Nassim og Mats spiller om semifinaleplass.
Fra venstre: 3. plass, Erik Dullerud. Finalister, Mats Schjetne og Audun R. Heimsjø. 3. plass, Nassim Sekat

Mats og Audun er klare for finalen, og Audun viser tidlig at dette NM skal han vinne. Tar en tidlig ledelse, og Mats får bare inn 1 parti mot Audun. Stillingen blir 5-1, og vi gratulerer Audun R. Heimsjø med seieren, og NM-tittel. Finalen ble dømt av Niklas Engstrom, en av få sertifiserte dommere i Norge. Takk for hjelpen.

Mats og Audun er klare for finalen.
Niklas Engstrom (Oslo Snooker) dømmer finalen. Niklas er en av få sertifiserte dommere i Norge.
Audun R. Heimsjø (til høyre) vinner NM 6-reds 2018. Mats B. Schjetne på 2. plass. Gratulerer!