Nordisk Mesterskap 2018 – Dag 3

Vi hadde stor tro på videre avansement til vår eneste gjenværende spiller, Chris Watts,da vi satt oss ned foran 8-delsfinalen.

Samtidig visste vi hvor godt Benjamin McCabe kunne spille på sitt beste. Det startet forrykende av Watts med en tidlig 2-0 ledelse, dog med litt tur på avgjørende svart i andre parti. Svensken så helt bortreist ut. Men i tredje parti kom svensken inn på en lang rød og satte en markant 50 serie. En ledelse Chris aldri klarte å ta igjen. I parti fire var igjen Chris på hugget, og når 3-1 ledelsen var et faktum var det duket for en relativt enkel norsk seier. Trodde vi… Men McCabe kjempet seg tilbake i matchen i de to neste partiene og kom seg på opp til 3-3.(blant annet via en «black ball game» som svensken tok med litt glid fra snookergudene). Det var klart for siste og avgjørende parti. Her var svensken klart sterkest og tok matchen 4-3. En sterk prestasjon av unggutten.

McCabe skulle senere tape for en meget godtgående Antti Tolvanen. Finnen vant hele 4-1 og er klar for semifinale i morgen sammen med landsmannen Sami Karttunen, svensken Belan Sharif og dansken Daniel Kandi.

Vi får konkludere med at Norge fortsatt sliter litt med å henge helt med i toppen i Norden, men vi må ta med oss det positive. Vi hadde totalt flere seiere i gruppespillet i år enn i fjor, selv om vi bare klarte å få med en mann inn i sluttspillet. At Chris er kapabel til å nå lengre enn 8-delen vet alle. Her var det ørsmå marginer som gikk i mot oss.

Dett var dett i forhold til oppdateringer fra Finland. Vil takke for hyggelige tilbakemeldinger fra flere som synes det har vært moro å følge med på disse artiklene.


Dette er en serie artikler som Trondheim Snooker kommer til å publisere i løpet av Nordisk Mesterskap 2018. Det er Erik Dullerud som vil skrive innleggene, og Trondheim Snooker publiserer de.
Vi håper denne serien blir spennende å følge, og ønsker våre deltagere fra Norge lykke til i turneringen.