Nordisk – 2019 – Dag 1

Dag 1 startet greit for de norske spillerne. Audun og Nassim vant komfortabelt 3-0 og 3-1 i første match.

Nytt for året (hvert fall i mine ører) er at hvis det er under en halvtime til neste runde skal starte, og spillerne fortsatt mangler et parti, blir man tatt av bordet og må vente med å spille avgjørende parti til et nytt bord er ledig. Dette skjedde med Niklas i runde 1 hvor han møtte en av de bedre svenske spillerne, Henrik Svedstedt. Ganske spesielt at man skal bli tatt av bordet når det er hill-hill og nerver og moment er avgjørende, men det er en avgjørende regel for at tidsskjema skal bli fulgt. Niklas gikk tilbake i matchen etter 1,5 time venting, og slo svensken 3-2. En kjempeprestasjon!

Dessverre tapte alle de andre norske spillerne i denne runden. I runde 2 møtte samtlige norske spillere finske spillere. Finnene er ekstremt sterk, og det ble mange tøffe kamper for de norske spillerne. Erik imponerte stort med å komme på hill-hill etter å ha vært 2-0 bak mot den dyktige finske spilleren Anti Tolvanen. Men i avgjørende ble finnen for sterk, og det endte med 3-2 tap. Audun møtte Patrick Tihonen, en ung komet som endte på 2. plass på Island i 2017. Tihonen ble for sterk denne gangen, og vant 3-1. Edwin spilte jevnt mot sin finske motstander, men slet med å avgjøre partier, og endte med tap 3-0. Geir spilte godt og ledet 2-0 mot Sami Karttunen, men finnen kom sterkt tilbake og vant 3-2. Reidar og Nassim spilte godt, og var de eneste norske spillerne som vant i denne runden.

Dermed er Nassim den eneste norske spilleren med full pott etter dag 1, men de fleste norske spillerne har fortsatt muligheten til å gå videre, så dag 2 blir veldig spennende!