Nordisk – 2019 – Sluttspill

Nordisk mesterskap er over for denne gang, og endelig har undertegnede funnet tid til å skrive litt om mesterskapet.

Må bare innse at Erik Dullerud’s reiseblogg var en vanskelig oppgave å ta over, men her er i hvert fall et lite sammendrag av hva vi har prestert og opplevd under årets Nordiske mesterskap. 

Team Norway.

Med årets mesterskap i Stockholm har nå alle deltagende land i Nordisk mesterskap arrangert turneringen. Folket i snookermiljøet i Stockholm og Sverige har virkelig fulgt opp utviklingen dette arrangementet har hatt siden dets comeback i Oslo i 2015. Store summer er investert i restaurering og dukbytte på alle bord, frivillige kommer fra Danmark, Island, og rundt om i Sverige for å dømme kamper, og tidsskjema er fulgt til punkt og prikke. 

Det er viktig å verdsette slike gode gjennomføringer, og jeg tror arrangørene har fått den skryten de fortjener om sin jobb her i Stockholm. Så ser vi frem mot Nordisk neste år, og en fin uke med snooker i Oslo!

Prestasjonsmessig har de norske spillerne levert det som må være en av de beste turneringene i nordisk sammenheng de siste årene. Tre av åtte spillere kvalifiserte seg til sluttspillet, i tillegg til mange gode matcher mot god motstand. Åttendelsfinalene kunne fort sett helt annerledes ut enn de endte; Nassim ledet 2-0 og en nervøs Jim Johansson måtte kjempe hardt for å komme seg inn i matchen igjen. Men når han gjorde det ble han dessverre litt for sterk for vår unge og lovende Nassim, og kampen endte 4-2 til svensken.

Reidar spilte solid som alltid, men kom aldri helt i gang mot finske Antti Tolvanen, og tapte 4-0.

Reidar Rundsveen i aksjon i åttendelsfinale. Foto: Tony Barmin

Audun slet også veldig med å komme i gang, men på 3-0 til svenskenes mester fra i fjor, Belan Sharif, fikk han kjempet inn et parti og redusert til 3-1 før pause. Etter pausen snudde momentet brått. Audun hadde et utspill på 129 poeng, og hadde alle tiders mulighet til å komme på hill-hill, men det holdt ikke denne gangen. Sterkt av svensken å kjempe inn matchvinnende parti etter en såpass brå endring i matchen. 

Auduns 129-break holdt helt ut turneringen som høyeste break, og han ble belønnet med en aldri så liten konvolutt med litt penger i under premieutdelingen. 

Audun Risan Heimsjø mottar prisen for turneringens høyeste break.

For undertegnede er det artig å se at norsk snooker utvikler seg i riktig retning. Selv om mestvinnende i norsk snooker, Chris Watts, ikke var med denne gangen, har vi likevel tre norske spillere i sluttspillet. Det er en bra prestasjon som vi må suge masse motivasjon ut av for kommende turneringer, både i Norge og i utlandet. Det er fortsatt mye rom for forbedring, men potensialet er der, og det må utnyttes! Nivået i Nordisk passer oss bedre nå enn for noen år siden, men det er som sagt fortsatt noen steg opp til de beste. God trening, økt rekruttering og høy deltagelse i turneringer er veien å gå for norsk snooker, så kan vi kanskje oppleve en norsk spiller på toppen av pallen i Nordisk mesterskap snart. Undertegnede har trua!

Så er det bare å si takk for nok en fin tur med de norske utøverne. For en fantastisk gjeng. Det er virkelig et privilegium å få være en del av det norske snooker-miljøet, alltid like sosialt og trivelig! 

Takk til Norges Biljardforbund som satser på norsk snooker i Norden, og til Frode Myhre Larsen som har stelt i stand dette, og for at han var innom i Snookerhallen i Stockholm for å følge de norske spillerne! Slik engasjement settes stor pris på. 

Takk til Trondheim snooker som alltid har vært en klubb med engasjement i norsk snooker, og en gjestfrihet som er vanskelig å matche. Halve feltet av norske spillere i Nordisk mesterskap er fra Trondheim Snooker, og vi håper det fortsetter slik de kommende årene!

Audun