NM 2019 – Introduksjon

Snooker NM starter 30. mai, arrangert av Oslo Snooker. Selv om Trondheim Snooker har hatt deltagere i NM de siste 7 årene, har ingen klart å vinne den gjeve NM pokalen, ei heller den prestisjetunge kongepokalen, som i år deles ut for femte året på rad.

Det skal sies at Audun Risan Heimsjø har vært nære. Med to finaletap i 2016 (Kurt Maflin) og i 2017 (Chris Watts) vil mange mene at Audun er moden tittelen i år.

Trondheim Snooker med rekordstor deltagelse i NM.

Trondheim Snooker stiller med ikke mindre enn 11 spillere foran årets snooker NM i Oslo. Det har gjennom flere år vært god deltakelse fra Trøndergutta, men aldri har vi hatt så mange med. Et tegn på at det jobbes godt i klubben. To NM-debutanter tar turen til Oslo. Robin Strand og Sondre Sundt er to ivrige spillere som har blitt bitt av «snookerbasillen» i Norges fineste klubb(!)

Vi kjører daglige oppdateringer fra kamper våre spillere er involvert i, f.o.m torsdag 29. mai t.o.m søndag 1. juni. Fram til da legger vi ut spillerprofiler fra våre 11 utvalgte.

Skribent Erik Dullerud


 Roald «Good Times» Pettersen
 Høyeste serie: 40 (fra fjorårets NM på Stord)

Roald er en tørrvittig «skapsvenske» som reiser rundt på snookerturneringer i Norge så ofte han kan. Et muntrasjonsråd alene og med sine svært kritiske og sarkastiske kommentarer til eget spill, skaper han mye munterhet rundt snookerbordet. Som da han «truet» arrangøren i fjorårets NM med å spille i redningsvest, da dette ikke er spesifisert som lovbrudd i TBR (skinnvest ble forbudt etter en hvis Mats, stilte opp i dette i 2017 😊) Roald var svært nære å nå Nordisk mesterskap i Stockholm i fjor.

3 kjappe med Roald:

Hva fikk deg til å starte med snooker?
Svar: Jeg startet blant annet fordi beina ikke tillot meg å spille fotball lenger.

Hva er dine ambisjoner til NM?
Svar: Mine ambisjoner er å spille mitt beste.

Hvem vinner årets NM?
Svar: Audun Risan Heimsjø


Magnus Martinsen «Wattsy killer» Melien
Høyeste serie: 68

Magnus har vært en aktiv spiller i klubben i mange år nå. Som kallenavnet antyder kan han hamle opp med de beste på en god dag. De som var tilstede og så hvordan han slo 4 ganger NM-vinner Chris Watts i Os, glemmer det ikke. En seier som gav Magnus plass på Nordisk-laget til Island i 2017. Til undertegnedes store fortvilelse er ikke Magnus like ivrig på å legge ned de helt store treningsmengdene som må til for å ta det neste steget, og for å bli mer stabil. Men gutten er fortsatt ung. Han slepne teknikk og ro rundt bordet varmer uansett et snookerhjerte.

3 kjappe med Magnus:

Hvem vinner tittelen i år:
Svar: Stjerna (les: Audun Risan Heimsjø)

Som ivrig deltager på snookerturneringer rundt om i landet, hva liker du best ved snookermiljøet i Norge?
Svar: Utenomsportslig nestekjærlighet.

Hvilke ambisjoner har du foran årets NM?
Svar: Ingen ambisjoner.


Geir «The Caretaker» Ellefsen
Høyeste serie: 31

Geir har vært en viktig brikke i den daglig driften i Trondheim Snooker siden 2012. Ikke bare er han en aktiv spiller, men han er også opptatt av at det skal se ordentlig ut i klubben. Han er aktivt med på dugnader og går foran som et godt eksempel for ungdommen. På filten gjør Geir stadige små fremskritt og de siste par årene har han også vært mere med Trøndergjengen på turneringer rundt om i Norge også. Her har han vist jevn stigning på resultatlistene, med kvartfinale i NorgesCup som best. Hans «all-round-matchplay» er solid og hvis han setter sammen småseriene, blir han en skummel kar å se opp for.

3 kjappe med Geir:

Hva har vært høydepunktet for deg med Snookeren så langt?
Svar: NC1 Stord 2019

Hva er ambisjonene dine for NM?
Svar: Spiller jeg opp mot mitt beste, må jeg være fornøyd. Jeg har et lite håp om å gå videre fra gruppespillet, men er nok prisgitt gruppen jeg havner i.

Hva vil du si til «ungdommen» som aldri plukker opp søpla etter seg i klubben?
Svar: Faktisk så har det blitt mye bedre det siste året, etter at vi har påpekt det utallige ganger.
Vil heller legge inn litt skryt/ros til de. Vi er fornøyde med å ha fått en klubb hvor alle tar ansvar for å holde det pent og ryddig. 😊


Nassim «Mr. Memory» Sekat
Høyeste serie: 110 (På Maflins gamle Riley bord)

Nassim har vært med i klubben siden oppstarten i 2010. Den gang sprang han mer rundt bordet enn han spilte. I Odnes system for adgangskontroll i klubben er det ingen som er i nærheten av å ha «logget» flere timer enn Mr. Memory. For det er ingen tvil om at gutten har en enorm husk når det gjelder norske snookerresultater. Dette i tillegg til en god imitatorkunst både hva gjelder dialekter og spillestiler, gjør at ingen banketter er kjedelige med Nassim tilstede. På filten er Nassim alltid å finne i toppen av resultatlistene. Masters 2018 er det foreløpige høydepunkt, der han vant etter å ha slått både nemesis og treningspartner Audun Heimsjø og alltid solide Umar Hayat fra Oslo. Ingen setter høyere krav til egne prestasjoner, enn Nassim selv (kanskje med unntak av meget engasjerte mor, Samia). Det blir spennende å se hvor langt han kan gå i årets NM. I fjor ble det bråstopp i semifinalen. Tørr vi håpe på ett steg opp på premiepallen i år?

3 kjappe med Nassim:

Hva er det beste ved å være medlem av Trondheim Snooker?
Svar: Det beste med å være medlem i klubben er at jeg får medlemskort som gjør at jeg kan dra dit når som helst å spille eller trene snooker.

Hva er målet ditt for NM i år?
Svar: Målet for NM er å bli norgesmester og å vinne kongepokalen.

Hvem er best av Chris og Audun?
Svar: Jeg mener at Audun er bedre enn Chris no fordi han spiller såpass mye mere og dessuten er han ranket som Nr 1.


Sondre «Støt» Sundt
Høyeste serie: 44

Sondre er debutant i NM sammenheng. Men det kan ikke sies at han er fersk på filten. Sondre startet med snooker i 2015 på det ene snookerbordet som står på Røros. Hans «kallenavn» kan både tilskrives yrkesvalg (elektriker) men også det faktum at han har et veldig fint støt. Det var derfor heller ingen overraskelse at han tidligere i år perset med en flott 44 serie i Trondheim Snookers lokaler. Sondre viste ingen nerver i sin NorgesCup deby i Trondheim tidligere i år, der han nådde kvartfinale. Ikke bli overrasket om denne gutten går videre fra gruppespillet i Oslo heller.

3 kjappe med Sondre:

Hva fikk deg til å starte med snooker?
Svar: En kompis jeg spilte biljard med, spurte om vi skulle prøve snooker på det lokale bordet på Røros. Etter få parti synes jeg dette var spennende og veeeeldig vanskelig. Jeg begynte også å følge med på de proffe og så på teknikken og hvordan de spilte. Reglene fant vi ut underveis og ved hjelp av Eurosport.

Hva er målet på filten?
Svar: Målet er å spille så lenge som jeg klarer å spille og så lenge motivasjonen og lysten er der. Det har vært tøffe timer på filten, men jeg merker små framskritt her og der.

Hva er det beste med å være med i Trondheim Snooker?
Svar: Det beste med klubben er vel spilleforholda og folkan!


Bjørnar «No safety” Jacobsen
Høyeste serie: 31

Bjørnar ble medlem i 2016 og har på denne tiden vært en av de mest ivrigste spillerne i klubben og deltar alltid i lokale turneringer. Dette er imidlertid første turnering han deltar på, utenfor Trondheim. Av kallenavnet er det putting som gjelder for denne karen. Ingen kuler er «safe» når Bjørnar er i støtet! Vi ønsker denne hyggelige trønderen lykke til og ikke bli ikke overrasket hvis det er nettopp Bjørnar som stikker av med premien: shot of the championship!

3 kjappe med Bjørnar.

Hva fikk deg til å starte med snooker?
Svar: Jeg har spilt en del biljard, men har vært fascinert av snooker i flere år. Prøvd det på Dora og sett det på TV. Jeg ble tatt med til klubben av Ivar Hovden. Har siden nesten flyttet inn der.

Hva er det beste ved å være medlem i Trondheim Snooker?
Svar: Det beste med å være medlem i Trondheim Snooker er det fine miljøet der. Alle nye blir tatt godt imot. Alle spiller mot hverandre.

Hva er ambisjonene til NM?
Svar: Jeg har som mål å gjøre så godt jeg kan. Kanskje vinne et parti eller to. Turen til NM og miljøet der, teller mest.


Robin «tallknuser’n» Strand
Høyeste serie 29

Robin er debutant i NM sammenheng, selv om han allerede har spilt i flere lokale turneringer i Trondheim og i siste Norgescupen som var der i vinter. Likevel er han en av klubbens ferskeste medlemmer (ble medlem i 2018). Dette viser at man ikke må ha spilt veldig mye for å kunne stille opp i turneringer og ha glede av det.

3 kjappe med Robin:

Hva fikk deg til å starte med snooker?
Svar: Jeg testet det ut på Rørosmartna’n av alle steder. Det gav mersmak.

Hva er det beste ved å være medlem i Trondheim Snooker?
Svar: Det er et bra miljø. Samtidig trenger jeg ikke kjede meg lenger. Jeg kan jo bare dra å spille snooker.

Hva er ambisjonene til NM?
Ambisjonen er alltid å vinne.


Audun «stjerna/big break» Risan Heimsjø
Høyeste serie: 131

Etter mange år med stor suksess på biljardbordet, tok Audun i 2015 valget om å satse på snooker i stedet. Det tok ikke lang tid før han mestret dette også, og har vært å finne helt i toppen i Norge siden. Det ble 4-5 andreplasser i Norgescupen før han på tampen av 2016 vant sin første Norgescup i Sarpsborg, ytterst fortjent. Audun har vært nære på å ta den gjeveste tittelen et par ganger, men ofte har Chris Watts stått i vegen (4 NM-titler). I fjor var det imidlertid en godt-spillende Reidar Rundsveen som kunne hamle opp med Heimsjø etter en thriller av en kvartfinale. Noe som ble behørig kommentert under banketten samme kveld. «Stjerna» er ute etter revansj… I tillegg til  være klubbens mest meriterte spiller er han også nyvalgt leder i klubben og har faste treninger for alle, hver uke.

3 kjappe med Audun:

Som nyvalgt leder for Trondheim Snooker, hva er ditt største ønske for klubben?
Svar: At klubben har et trygt og åpent miljø, hvor alle føler seg velkomne, og som er tilrettelagt både for de som ønsker å satse og de som bare ønsker å dyrke hobbyen sin.

Hvorfor tror du Trondheim Snooker er den klubben som stiller med desidert flest spillere til NM, utenfor Oslo?
Svar: Jeg tror at gjennom å oppfordre medlemmene våre til å spille alt av turneringer vi selv arrangerer – fra klubbmesterskap til RT – så har vi nok klart å vekke interessen for å konkurrere hos mange. Det ser vi gjennom en stor økning på antall deltagende i både lokale og nasjonale turneringer. I tillegg arrangeres det treninger hver uke som gjør at alle har mulighet til å lære det samme, samt å utvikle spillet sitt videre.

Hva er ambisjonene dine for NM?
Svar: Jeg kommer alltid til NM for å vinne! Kongepokalen har vært det største målet mitt siden den kom på premielisten i NM i 2015. Nå skal det riktignok sies at det er like viktig for meg å være fornøyd med eget spill og, så jeg fokuserer mest på å klare å spille på det nivået jeg vet jeg kan. Gjør jeg det, vil jeg nok være fornøyd uansett resultat.


Tore «Gentleman» Hansen
Høyeste serie: 101

Hadde det vært en turnering i Norge der både snooker, carambole og pool hadde vært representert, ville Tore utvilsomt vært favoritt. På 90-tallet spilte han mye pool. Senere ble det carambole før han for 5-6 år siden, plukket om snookerkøa for første gang. Resultat: En hundreserie etter et par års trening! I fjor vant han også sin første Norgescup i snooker. Det er ikke ofte Tore reiser utenfor Trondheim på turnering, men vi er veldig glad for at han iblant gjør det. Vi ønsker denne sindige Trønderen all mulig lykke til på filten.

3 kjappe med Tore

Hva fikk deg til å starte med snooker?
Svar: Lyst til å begynne å spille igjen etter mange års pause fra biljard. Litt tilfeldig at det ble snooker. Men trivdes godt i klubben og med spillet.                                                                 

Hva liker du best ved å være medlem i Trondheim Snooker?
Svar: Godt miljø for spillere på alle nivåer. Spiller mest på dagtid, så bra det er en nøkkelklubb.                                                               

Hva er ambisjonene til NM?
Svar: Ikke noen store ambisjoner til NM, utenom å prøve å spille mitt beste spill.


Daniel Strand «Bone breaker/Danielle/party man/wear his heart on his sleeve» Askheim
Høyeste serie: 36

Hvis du har spilt hos Trondheim snooker, kan man ikke ha latt være å legge merke til denne blide og omgjengelige Trønderen. Mye humor og glis rundt snookerbordet, letter på den ellers seriøse stemningen. Vi venter fortsatt på at Daniel skal ta dette litt mer seriøst. Da ville han blitt enda skumlere på filten. 😊 For spille, det kan han! Når det gjelder å med seg flest mulig Trøndere foran dette NM, har Daniel vist mye engasjement. Organisering ift transport og overnatting er viktig når man reiser på tur. Her har Daniel vært en viktig bidragsyter. Noe flere klubber kan lære av??

3 kjappe med Daniel

Hvorfor tror du at Trondheim Snooker har desidert flest starter til NM, utenfor Oslo?
Svar: Nei, si det 😅 har vært en del deltagelse den siste tiden. Antar all snakket rundt det og at det blir mer interessant når klubben så og si klare å reis samlet, skape god stemning.

Hva er det beste med å være medlem i Trondheim Snooker?
Svar: Beste med å være medlem e folket rundt og stemninga.  Trondheim snooker har jo tross alt Norges beste spiller.

Hva er ambisjonene til NM?
Svar: Ambisjonene er å stille opp og vær en god lagkamerat. Selvsagt prøve å få noen poeng når man først er med og.