NC2 – 12-14 april

Trondheim Snooker arrangerer bare en nasjonal turnering i mellomsesongen 2019, og det skulle vi gjøre ordentlig.

Tett opp mot påsken håpte vi å friste norske snookerspillere til Trondheim for å kjempe om heder, ære, viktige rankingpoeng og nytt av året: pengepremier i NC. 2000,- til vinner, 1000,- til 2. plass og 500,- til 3. plassene.

Vi har arrangert turneringer i mange år, men det er fortsatt noe høytidelig med det.

Nye duker på alle bord

Styret i klubben la en ambisiøs plan i forkant av turneringen: vi skal skifte duk på alle bord. Med hjelp av Arnfinn Saue fra Stord Snookerklubb så klarte vi dette, takket være mye dugnad og innsats fra klubbens medlemmer.

Nye duker blir passet godt på.

Med nye duker på plass, en god plan for kiosk og 25 påmeldte var alt klar for en helg med mye god snooker.

Gruppespillet

Det er alltid spennende å se hvem som leverer i gruppespillet. Vi er vant til at favorittene gjør det de kan best, og vinner sine grupper. Det er de som ikke er seedet, men som de fleste likevel har høye forventninger til som er mest spennende å følge. Det er også alltid noen som presterer bedre enn ventet.

Vår egen turneringsleder Kai O. Hansen ble denne gangen en av de som underpresterte. Han bruker å levere et stabilt, godt resultat, men med bare 1 poeng i gruppespillet ble det en kort turnering denne gangen. Også Asbjørn Aalberg, som for kort tid siden leverte et century break på trening klarte ikke å ta seg videre til sluttspillet, selv om han fikk 2 poeng i gruppespillet.

Sondre Sundt er et nytt medlem i klubben, men viser at han mesterer turneringspresset.

Et av våre nyere medlemmer Sondre Sundt gjorde det derimot sterkt. Med 3 av 4 seiere var han nummer 2 i sin gruppe, og videre til sluttspillet. Også Sondre H. Vågen tok seg videre fra gruppespillet for første gang.

Av de tilreisende leverte Atle Sponberg (Oslo Snooker) flere gode resultater, og gikk videre fra sin gruppe som nummer 3. Sture Skjæret og Niklas Engström (begge Oslo Snooker) kom også videre. Fra Os er Reidar Rundsveen blant favorittene å regne. Med en 3. plass fra både Masters og NM i 2018 er han en som kan gå langt i hvilken som helst turnering. Fra Stord tok både Arnfinn Saue og Kåre Valde seg videre.

Audun R. Heimsjø er forhåndsfavoritten, og viser i gruppespillet at han er i form.

Likevel er det favorittene som leverer de beste resultatene, navn vi som følger norsk snooker etterhvert er vant til ligger på topp. Audun R. Heimsjø, Nassim Sekat, Tore Hansen vinner alle sine grupper nesten uten å tape et parti (Nassim gav fra seg 2). Magnus M. Melien og Erik Dullerud kommer også videre som klare 2. plasser i sine grupper.

Sluttspillet

I 8-delsfinalene er det favorittene som spiller best, men vi har med 2 outsidere i Atle Sponberg og Sondre Sundt. I kvartfinalene må begge gi tapt, og Magnus leverer en sterk prestasjon når han slår ut Reidar. Kampen mellom Audun og Erik var spennende, der Audun til slutt vinner 3-2.

Inn i semifinalene har vi dermed fire spillere fra Trondheim Snooker: Nassim, Audun, Tore og Magnus. Det er favorittene Audun og Nassim som kommer seirende ut av sine kamper, rangert som nummer 1 og 2 i Norge.

Nassim Sekat kommer alltid langt i turneringene, og er ikke overraskende i nok en finale.

Finalen ble veldig spennende, og begge spillere hadde høye serier. Audun var i føringen, men Nassim klarte å utligne, slik at det ble hill-hill til slutt. De to, som har spilt mange kamper mot hverandre de siste årene, kjenner hverandre godt, og vet derfor motstanders sterke og svake sider. I det avgjørende partiet tok Audun en stor ledelse, men klarte ikke å avslutte det direkte. Nassim kjempet tappert, men til slutt var det Audun som, med en vanskelig snooker, tok seieren, pokalen og pengepremien på 2000 kr. Gratulerer til Audun, og Nassim med en sterk andreplass.

Audun vinner NC2.