NM 2019 – Dag 1

Med totalt 21 seire av 30 mulige, har dag 1 vært meget bra totalt sett for Trondheim Snookers spillere. Flere ligger meget godt an i sine grupper og det ser lyst ut med tanke på sluttspillet.

Dessverre klarte undertegnede å glemme igjen kameraet sitt på klubben, så dårlig med foto fra dagens matcher. Egentlig likeså greit da det tok meg ei halv dag å finne ut hvordan man tok av blitsen på kameraet. De bildene som ble tatt, ble som regel etterfulgt av syrlige kommentarer fra spillere som ble blendet av «blitzregnet» Vi satser på gode fotos i morgen i stedet.

Audun Risan Heimsjø:

Audun åpna rotete mot Sture Skjæret i første match men gjør nok til å vinne 3-1. Tydelig at «stjerna» var litt preget, han visste at han måtte heve seg til match 2. Da Umar Hayat var motstander. Og for en match dette ble. På stillingen 1-1 gjør Umar en fin 47 serie, men bommer en kjip rød langs vantet. Audun svarer direkte med en 65 serie, men bommer en relativt lett partiball brun, og taper utrolig nok partiet. De fleste ville blitt knekt av mindre, men Audun er ingen hvem som helst under press og vinner de to siste partiene i overbevisende stil. En nydelig 72 serie, ble kronen på verket og seier 3-2. Audun vinner også sin tredje match for dagen, 3-0. Dette gjør at han har et halvt ben i sluttspillet allerede, i «dødens gruppe».

Nassim Sekat:

Med 2 av 2 seire er også Nassim i rute for sluttspillplass. To 50-serier varmer nok godt for «Mr Memory» Undertegnede har selv spilt samtidig med Nassim, så har ikke sett mye til han. Men mye skal nok gå galt hvis ikke Nassim vinner gruppe H i morgen.

Tore Hansen:

Stabil og god, Tore putter jevnt og trutt. Med kun ett parti tapt på 3 matcher, må det regne oppover for at Tore ikke skal gå videre fra gruppe B. Kritisk som han er, var han ikke helt superfornøyd med spillet, men 42 serie og flere andre serier på lista, tyder på at han er i rute likevel. Det blir spennende å følge Tore videre i morgen.

Magnus Martinsen Melien

Full pott etter tre matcher, for Magnus. Storspill og årsbeste i første match (fire serier over 30) gav han selvtilliten han trengte. Senere laget Magnus en 48-serie også. Det kan virke som jobben som Magnus har lagt ned i forkant, bærer frukter. Magnus trenger å vinne en av de siste to matchene for å være sikker på avansement. Gruppe C, ledes ikke uventet av Chris Watts, men «Wattsy killer» kommer til å gjøre alt for å opprettholde kallenavnet sitt. Gjort det før…. En godbit på streambordet i morgen kl.10.30 med andre ord.

Erik Dullerud:

Siste «Trønderen» med full pott på sine matcher. Sliteseire alle tre. Spesielt mot ringreven Hermund Årdalen, ble det ekstremt jevnt. Etter å ha ligget under 2-0 kom Hermund fryktelig tilbake med godt taktisk spill. Det hele måtte avgjøres på re-spot svart på stillingen 2-2. Etter å ha bommet to matchballer som lå over hullet, var undertegnede helt sluttkjørt. En vanvittig tovants gris, tippet likevel seieren i min fordel. Griseflaks! I siste match for dagen stod meget habile Robin Nordbøen fra Oslo snooker for tur. Med unntak av en fin 71-serie fra undertegnede ble dette også en jevn match, som jeg tippet til min fordel 3-1 (etter nok en «grisa» avgjørende svart).

Sondre Sundt:

2 av 3 seire for unggutten, lover godt. Gruppe D kan fort ble en meget jevn gruppe. Det kan imidlertid se ut som om Sondre trenger å vinne mot den seedede Kåre Valde fra Stord (i siste match) for å kunne ta seg videre. Det er ingen umulighet. En sterk deby (som ventet) av Rørosingen. Lykke til videre Sondre!

Robin Strand:

Robin er i likhet med Sondre, førstereisgutt. Han merka nok litt på presset i de to første matchene mot Henning Svensson fra Oslo BK, og Håkon Røstad fra Oslo Snooker. I tredje match møtte Robin, Kåre Valde, den fjerde-seedede spilleren i turneringen. Her løsnet det skikkelig for «tallknuser’n» og med solide opphentinger i alle tre partiene vinner han sensasjonelt 3-0. Ved siden av Auduns «monstermatch» mot Umar, er dette Trondheim Snookers beste prestasjon så langt! Robin er ikke helt ute av dansen ift sluttspillet heller. Mye kan fortsatt skje i gruppe D. Neste match for Robin blir klubbkompis Sondre. En kamp Robin må vinne for fortsatt å ha håp om avansement.

Daniel Strand Askheim:

En seier og ett tap er status for Daniel etter dag 1. Nervøs start, men mesterlig opphenting og 3-2 seier i første mot Lars-Gøran Engerdahl. En 29 serie i siste parti, smakte godt! I andre match ble det ikke uventet et 3-0 tap mot sterke Mark McGauley. I morgen skal «The bone breaker» ut i hele 4 oppgjør. Daniel går for seier i alle. Pass dere, Audun og Umar!!

Bjørnar Jacobsen

Bjørnar står med 1 seier og 2 tap, etter dag 1. I første match hadde Bjørnar en gylden mulighet til å slå Trond Johan Eeg Nielsen fra Os. Selv om «Dirigenten» leda hvert parti, rota han (etter eget utsagn) bort hvert parti på de kulørte og tapte flatterende nok 3-0. En match som fort kunne fått motsatt utfall. Men slik er gamet. I andre match skulle Bjørnar som ventet få det tøft mot vår egen Tore Hansen. I siste match for dagen, kom endelig seieren. Mot turneringens yngste spiller Bo Cuesta Guttormsen (12år) ble det tilslutt seier 3-1. I morgen går du for nye seire, Bjørnar!

Roald Pettersen:

Roald gikk sterkt ut i dag. Med 3-0 seier i første match mot Tromsøs Anders Melhus. I andre match mot regjerende mester Chris Watts, viste også Roald muskler. Han kneip det ene partiet på svart ball, men tapte til slutt 3-1. Uansett, det er ikke alle for unt å ta parti fra Norges mestvinnende amatør de siste årene (4 titler). Den viktige tredje kampen mot Oslo Snookers Basir Ahmadi ble det dessverre også tap 3-1. Litt bittert etter eget utsagn da han bommet en «lett» partiball rosa, for 2-2. Men «Good times» flira etterpå, læll.

Geir Ellefsen:

Eneste uten seier enda fra oss. Burde (etter eget utsagn) fått til mer i første match mot debutant Esteban Montero Bustamante fra Oslo Snooker. Geir ledet 1-0, men klarte ikke å benytte seg av gode muligheter som åpnet seg i resten av kampen. Det ble nytt tap mot Bjørn Bratteberg fra Oslo BK. I morgen skal Geir spille tre nye kamper, og kjerringa skal reises.