NM 2019 – Dag 2

Fortsatt solid innsats av våre på dag to. Med 17 seire av 26 mulige viser vi igjen at Trondheim Snooker er en klubb med mange gode spillere som vet å sparke godt fra seg i et NM. Hele 6 spillere er klare for 8-delsfinale lørdag, flest av samtlige klubber.

Ny rekord i NM-sammenheng for Trondheim Snooker.  I dag skulle til og med en av Trønderne virkelig sette spor etter seg i form av en fantastisk serie!

Audun Risan Heimsjø:

Audun viser ingen nåde mot motstanderne på dag 2 heller. 3 nye seire og gruppevinner i gruppe A. En solid 66 serie mot habile Mark McGauley var høydepunktet. Audun skal møte Oslo Snookers Pak San Li i 8-delsfinalen i morgen.

Nassim Sekat:

Litt norsk amatør-snookerhistorie da Nassim laget en 120 serie mot Kjell Pedersen i morgentimene fredag. Hvis vi ser bort fra Kurt Maflin (proff) og en 141 serie av Chris Watts i 2011, er dette den høyeste serien som har blitt laget i et norsk mesterskap i snooker noen gang. En fantastisk prestasjon! Likevel skulle Kjell gi Nassim kamp til døra i selve matchen, som til slutt Nassim vant 3-2. Nassim ble dermed gruppevinner i gruppe H og skal møte Niklas Engstrøm i 8-delsfinalen i morgen.

Tore Hansen:

Tore fortsetter seiersrekken fra dag 1 og går igjennom gruppespillet uten å tape en eneste match. Likevel venter tøff motstand i 8-delsfinalen i morgen, lørdag. Umar Hayat er tippet som en av favorittene og Tore må spille sitt absolutt beste for å kunne nå opp. Det har Tore klart før!

Magnus Martinsen Melien

Magnus klarte dessverre ikke helt å leve opp til kallenavnet sitt i møtet med Chris Watts på streamingbordet i morges. Et kjipt 3-0 tap betød at Magnus måtte nøye seg med 2.plass i gruppa. I morgen møter Magnus Henning Svensson i 8-delsfinalen. Her har Magnus absolutt muligheter til å nå sin første NM-kvartfinale. Kjør på Magnus!

Erik Dullerud:

To seire uten å overbevise på dag 2, betød gruppeseier og møte med Stords Simen Hatlevik i morgen. Spillet må heves og konsentrasjonen skjerpes skal det bli kvartfinale på skaptrønderen.

Sondre Sundt:

2 seire av 2 mulige for Sondre i dag. Men begge matcher ble vanskelige. Først ut var klubbkompis Robin Strand. Dette skulle bli langt i fra noen lett match for Sondre, som tilslutt vant 3-2. Det betød at sier mot Kåre Valde i siste match, ville føre til avansement. Etter kort tid stod det 2-0 til Sondre, etter to flotte serier på 40 og 33. Sondre fikk likevel vansker med å lukke matchen. Begge de to neste partiene skulle gå til siste svart. Stord snookers best rankede spiller, tok begge to. I «decideren» viste likevel Sondre hvem som var sjefen, og kontrollerte inn et solid parti, uten egentlig å være truet. 8-delsfinale i NM i første forsøk, er det ikke mange som har klart. Grattis Sondre. I morgen venter ingen ringere enn regjerende mester Chris Watts. Kos deg, her har du virkelig ingenting å tape.

Robin Strand:

Etter å ha tvunget fram en «decider» mot Sondre, men likevel tape, var Robin ute av kampen om sluttspillplass før siste match mot Chris McCormick fra Oslo Snooker. Der spilte Robin rolig og behersket og det ble tilslutt en komfortabel 3-1 seier. Solid prestasjon å havne på 3.plass i puljen på sitt første NM og hadde Robin vunnet «decideren» mot Sondre Sundt, ville Robin gått videre fra pulje D.

Daniel Strand Askheim:

Det skulle bli en travel dag for Daniel som måtte spille 4 matcher. Han startet meget bra med en 3-2 seier mot Sture Skjæret fra Oslo snooker klokken 08.00 i dagtidlig. Mot Kim Kristensen fra samme klubb ble resultatet dessverre 2-3 etter en 3 og en halv times maraton på STAR-bordet. Umar skulle som ventet bli for tøff og når «The bone breaker» skulle ut mot Audun klokken 21.30, var nok lufta helt ut av ballongen. Når matchen var ferdig stod det 3-0 til «stjerna» og Daniel kunne endelig slappe av etter over 14 timer i salongen. 😊

Bjørnar Jacobsen

Bjørnar endte opp med en seier og ett tap på dag to.  Etter å ha kontrollert kampen mot Arild Burud til en 2-0 ledelse, så det ut som om det hele skulle rakne på avgjørende svart på stillingen 2-2. Men Bjørnar holdt nervene i sjakk og puttet en kjip svart-kutt på det «tighteste» bordet i klubben. Bjørnar kom dermed på en 4.plass i sin pulje.

Roald Pettersen:

Undertegnende har dessverre ikke fått sett mye av Roald sine matcher. Tallenes tale viser imidlertid en seier og ett tap på dag to, noe som holdt til 4. plass i gruppe C. Men Roald går for 1.plass på banketten!

Geir Ellefsen:

Geir møtte en av forhåndsfavorittene i Andre Hellerud fra Oslo Snooker fredag morgen. Ikke uventet ble dette 0-3. I andre match for dagen slo Geir tilbake og vant mot Alexander Monsen 3-2. Momentet fra denne matchen klarte Geir å ta med seg inn mot puljens siste match, mot habile Niklas Engstrøm fra Oslo Snooker. Her viste Geir at han slettes ikke er en kasteball, og det hele skulle avgjøres i et avgjørende parti. Dessverre for oss ble Niklas for sterk her, og vant 3-2 og gikk således videre fra gruppe G. Geir ble henvist til 5.plass i gruppa.