Nordisk mesterskap 2020 – Intro

Det er klart for Nordisk Mesterskap 2020, som i år skal arrangeres i København. 8 spente spillere fra Trondheim, Stord og Os er på plass i Danmark for å kjempe om edelt metall.

Ettersom danskene dessverre har måtte kutte ned på antall bord i klubben sin, spiller vi i år på 6 bord, noe som gjør at turneringen starter med to runder tirsdag kveld i stedet for onsdag morgen, som tidligere. Gruppespillmatchene fortsetter så onsdag og torsdag, før «siste 16» og kvartfinalene blir spilt fredagen. Lørdag avsluttes turneringen med semifinaler og finale.

Halve laget består av spillere fra Trondheim Snooker.
Fra venstre: Roald, Erik, Audun og Nassim.

I fjor klarte Norge å ta seg videre til utslagsrundene med 3 spillere, Nassim Sekat, Audun Heimsjø og Reidar Rundsveen. Alle tre gav god kamp i siste 16, men dessverre ble det tap på alle tre. Vi håper at vi kan få med oss to-tre spillere til utslagsrundene denne gangen og. Og kanskje kan vi få vår første Nordmann i kvartfinale side Chris Watts var vår «kaptein».

Her kommer noen viktige linker:
Kampoppsett og resultater finner du på CueScore:
Nordic Snooker Championship 2020
Live Stream finner du på YouTube:
Rune Kampe på YouTube

I år stiller Norge med hele 4 debutanter i Nordisk, i tillegg til noen kjente fjes.

Audun Risan Heimsjø (Trondheim Snooker)

Audun er vår «flaggbærer» og har de siste årene vist at han sammen med Chris Watts (pensjonert) har vært Norges mest solid kort. Audun gikk videre til gruppespillet sist gang Nordisk ble arrangert i København. Da tapte han tilslutt knepent for turneringsvinneren det året, Benjamin McGabe i siste 16. Vi har stor tro på at Audun skal ta seg videre fra sin gruppe i år også. I fjor lagde Audun i særklasse den høyeste serien i turneringen med en prikkfri 128 serie i sin siste kamp. Vi tar gjerne en gjentakelse av det i år.

Nassim Sekat (Trondheim Snooker)

Nassim har sakte men sikkert fått bedre og bedre resultater i Norgescupen. Han er alltid å finne i toppen og i fjor gikk han for første gang videre fra gruppespillet i Nordisk, da møtte han solide Jim Johansson fra Sverige. Nassim spilte forrykende de to første partiene og leda overraskende 2-0 før svensken våkna. Det skulle likevel bli 4-2 tap på den blide Trønderen. I år har Nassim mulighet for revansj mot den gode svensken ettersom de møtes i gruppespillet. Når Nassim har stilt inn siktet går partiene raskt unna. Han har blitt en riktig så god seriebygger og er fryktløs når han er i sonen. Utfordringene til Nassim har vært når han opplever motgang og partiene blir mer «scrappy». Vi har trua på at Nassim gjør som i fjor og tar seg videre fra gruppespillet.

Erik Dullerud (Trondheim Snooker)

Undertegnede er snart å betrakte som en dinosaur på snookerfilten og har sammen med Reidar vært med på alle Nordiske turneringer som har blitt avholdt etter at turnering fikk sin renessanse i 2015. Det har blitt med ett avansement på fem forsøk, så sjansene er vel ikke så store denne gangen heller! Men sist gang det skjedde var nettopp i København, da det sågar ble gruppeseier! Et par turneringsseire i NC har vært kjærkomne, så får vi se om det går an å «grinde» ut et resultat i Danmark også.

Roald Pettersen (Trondheim Snooker)

Det er aldri langt mellom lattersalvene til denne «tørre» Trønderen. Ordspillene kommer på løpende bånd og det skjer alltid noe moro rundt Roald. På filten er han litt av og på. Likevel ser vi at resultatene peker i rett veg. Roald kom inn på laget som siste mann. Ekstra fortjent ettersom han i fjor endte på den kjipe 9.plassen og fikk ikke spilt Nordisk i sin egen «besøksklubb» i Stockholm. Roald har nemlig jobbet de siste årene her. Rett før Nordisk gjorde Roald sin beste prestasjon i NC da han bare var ett parti fra sin første semifinale. En sterk prestasjon!

Reidar Rundsveen (Os biljard og snookerklubb)

Ingen smilte så lurt som Reidar under forrige Nordiske mesterskap da han gikk videre fra gruppespillet for første gang, etter solid spill. Dessverre skulle den meget gode spilleren Anti Toivonen vise seg for sterk i siste 16 den gangen. Reidar er ujevn i resultatene sine i år, noe som all jobben med den nye flotte klubben på Os, må ta mye av skylden for. Reidar hadde egentlig tenkt å melde avbud fra årets Nordiske, men ombestemte seg i siste liten. Det er vi alle glade for. Et av våre sterkest kort, er viktig å ha med!

Trond Johan Eeg Nielsen (Os biljard og snookerklubb)

Trond har vært i miljøet lenge. Han har vært flink til å reise på turneringer i Trondheim, Oslo så vel som på Vestlandet. Så da det åpnet seg opp en plass etter at andre trakk seg, grep Trond sjansen med begge hender. Dette blir en fin erfaring og i Danmark spiller han helt uten press og forventninger. Lykke til Trond.

Kåre Valde (Stord snookerklubb)

Kåre, den supertrivelige Danny DeVito «look-alike» fra Bømlo, har vært en gjenganger på turneringer i et par år nå. Treningsiveren er det ingenting å si på, og resultatene blir både bedre og jevnere. Stabilt i kvartfinale i NC nesten hver gang. Målet har lenge vært å få bli med til Nordisk, og nå trenger du ikke vente lenger, Kåre. Som «rookie» på laget kan du spille med lave skuldre, og kose deg med spillet. Vi håper det vil gi mersmak og at du fortsetter å «satse».

John Christian Vespestad (Stord snookerklubb)

John Christian er den siste av de nye på laget. Lenge har han vært ansett som den beste på Stord, noe Reidar har fått merke i noen regionalturneringer innimellom. Småbarnsfar og snookerspilling går ikke alltid hånd i hånd, men bra for det norske laget at John Christian sa ja til plassen, som dukket opp pga frafall i den opprinnelige troppen. Undertegnede var selv vitne til en nydelig 80+ serie i en treningsmatch mot primus motor Arnfinn Saue i Stords flotte snookerlokaler. Varter du opp med slikt spill i Danmark, blir det skummelt både for dansker, svensker, finner og islendinger!