Nordisk mesterskap 2020 – Dag 5

Siste dag av Nordisk 2020 skulle bli høydramatisk og nervepirrende for oss Nordmenn som heia fra Audun Heimsjø. Han skulle opp mot den antatt beste finnen Jani Kananen.

Gjennom hele turneringen hadde Audun vist godt solid spill på de «tighte» Wiraka bordene de har i Finland.

Finnen viste lite nåde de to første partiene og Audun så fortvilet ut. Det så lenge ut til at Finnen skulle gå opp til 3-0, men en miss på partiball og en god bordrydd av unge Heimsjø gav nytt liv i matchen på stillingen 2-1. Likevel vant Jani et «scrappy» fjerde parti og vi var ikke veldig optimistiske når femte parti tok til. Men snookeren er rar. Plutselig satt langputtene til Audun og da han fikk sjansen på et åpent bord laget han en meget fin 58 serie. I sjette parti begynte Finnen å vise svakhetstegn, for første gang i turneringen. Audun puttet flere fine langstøt og fulgte opp med småserier som gav han partiet, på rosa ball.

Nå var stillingen 3-3 og spillerne måtte ut i et sjuende og avgjørende parti. I den andre semifinalen hadde Daniel Kandi ristet av seg svenske Lindblom, så nå var alle øyne rettet mot Kananen og Heimsjø. Det var ingen tvil om at Audun hadde momentet i kampen. Likevel var det interessant å se Finnen i stolen. Han fortrakk ikke en mine. Her har mange mye å lære! Audun kom raskt ut av startblokkene med en flott 40 serie, og ledet 46-0. En litt uheldig klaps på et «shot to nothing» gjorde at Jani fikk sjansen på en halvlang rød og skrudde seg nydelig tilbake til svart som hadde havnet i baulk. Siden rosa lå på langvant var dette støtet nøkkelen til et comeback i partiet. Finnen fulgte opp med flere gode putter og laget en imponerende 38 serie under solid press. Det hele skulle blir avgjort på siste rød og de kulørte kulene. Kananen putter siste røde, men et par støt etter kommer han ut av posisjon og må spille safe på brun. Etter noen safestøt, får så Audun mulighet til å kutte inn brun, men feilberegner stygt og gjør sitt eneste dårlige støt i partiet. Finnen straffer han hardt og lager brun og blå for partiet. Det vil si, Audun kjemper heroisk for å få snookeren han trengte med bare rosa og svart på bordet. Tilslutt går det et gisp blant publikum da Audun legger hvit limt bak sort, bare for å se at rosa tusler inn i midt fra en umulig vinkel på «kjempetighte» midthull. It wasn’t meant to be….

Finalen skulle stå mellom Danmark og Finland. Daniel Kandi mot Jani Kananen. Det skulle også bli en thriller, der Finnen gikk seirende ut 5-4 på siste rosa!

En flott uke med snooker i Danmark var over og Danskene ordnet i stand en fin bankett for alle spillere, dommere og frivillige. Det norske laget har hatt et flott opphold i København. Takk også til Frode, generalsekretær som har bistått oss i forkant og under mesterskapet!