Nordisk mesterskap 2020 – Dag 4

På dag fire skulle undertegnede og Audun Heimsjø redde det som var igjen av det norske laget etter gruppespillet.

For min del ble det tungt å komme tilbake etter å ha tapt de to første partiene på siste blå mot en av de beste svenske spillerne, Simon Lindblom. Likevel var det nære på at jeg kunne utlignet til 2-2 da jeg ledet klart mot slutten av det fjerde partiet, før Simon vartet opp med et flott utspill fra grønn til svart. I siste partiet viste svensken hvor god han kan være når presset avtar. Han laget en gnistrende 65-serie.

Når Audun gikk på bordet for sin 8-delsfinale var det klart at han ble vårt siste håp i turneringen. Audun møtte den eneste Islendingen i turneringen, Jonas Jonasson. Det skulle vise seg å ble en enkel seier for Audun, som ikke slapp til motstanderen i særlig grad. Selv om Audun i etterkant var litt kritisk til eget spill, så vi som satt og så på at det var noe mer i emning.

I kvartfinalen stod Suleman Kukka-Salam fra Sverige på den andre siden. Suleman en trivelig svenske som driver sin eget snookerklubb i Stockholm, hadde på sin side slått ut en av storfiskene, Antti Tolvanen, i sin 8-delsfinale. Det hele skulle bli avgjort på siste sorte i avgjørende parti i den matchen. At matchen mellom Suleman og Tolvanen dro ut i tid var gode nyheter for Audun, som hadde vunnet sin match 4-1, og fikk en drøy time på sofaen, før kvartfinalene ble startet. Utover i matchen mellom Audun og svensken kunne man tydelig se at Suleman begynte å slite med konsentrasjonen. Audun på sin side straffet han hardt på nesten alle feil. Tilsutt var det ikke noen tvil. Audun vant betryggende 4-1. Uansett hvordan morgendagen vil gå, vil dette bety den beste plasseringen til en norsk spiller siden Nordisk ble «støtet i gang igjen» (klarte ikke dy meg) i 2015. En stor prestasjon av unge Heimsjø. I morgen møter Audun den meget solide og rutinerte finnen, Jan Kananan. Det vil ikke forundre noen om Audun er klar for å ta en ny skalp der! Lykke til!