Snooker NM – Dag 3

Sluttspill i NM blir alltid spennende. Nå teller hver kamp 100%, og spillerne gir alt. Alle favorittene er med, og så blir det muligheter for underdogs å ta store skalper.

Roger Lysholm (Nidaros Stoppball) fikk en tøff runde mot Jason Hawker

Det var i år flere pool-spillere som meldte seg på NM i snooker, og det syns vi er veldig hyggelig. Pool-spillere har ofte blitt med i snooker, og gjort det veldig godt, og mange har blitt overrasket over de effektfulle støtene. Inn i 8-delsfinalene var det 4 pool-spillere med, men ingen av de skulle komme seg til kvartfinalen.

Mange i snookermiljøet kjenner navnet Bjørn Johan Lorange, nærmest en legende i norsk snooker. Han har vunnet NM 7 ganger på 90-tallet, og starten av 00-tallet. Han har deltatt i noen snooker-turneringer de siste årene, og kom videre til 8-delsfinale i år.

Bjørn Johan Lorange (Oslo Biljardklubb)

En nedtur, sett med Trondheim Snooker-øyne, var at Nassim Sekat ble slått ut av Robin Nordbøen (Oslo Snooker). Robin gikk videre fra sin gruppe sammen med Magnus, og spilte bra i kampen mot Nassim, som hadde høyere forventninger til NM i år.

Nassim Sekat i støtet

En annen overraskelse fra kvart-finalene var Oslo Snooker sin toppspiller, Umar Hayat Ali, som alltid er forhåndsfavoritt med sine høye serier og jevne spill. Umar møtte John Christian Vespestad i kvart-finalen, og selv om Umar tok ledelsen 2-0 så klarte John Christian å snu kampen til en 3-2 seier. Veldig imponerende spill og nerver av stål.

Umar Hayat Ali i kvart-finalen

Til slutt var 4 spillere klare for semifinalene, og hele 3 av de representerer Trondheim Snooker. Det er vi veldig stolte av. De fire er: Audun R Heimsjø, Magnus M. Melien, Erik Dullerud og John Christian Vespestad (Stord Snooker).