Paul Hunter Classic (ET4)

I dag starter Euro Tour 4, eller Paul Hunter Classic som de fleste kaller turneringen. Dette er en veldig spennende turnering for oss, for det er ikke bare Kurt som representerer Norge, men 3 andre fra Oslo Snooker er også med. Vi skal følge turneringen her.

 

Paul Hunter (1978-2006)

The Masters Snooker Final

De fleste som har følgt med på snooker kjenner til historien til Paul Hunter. En meget talentfull, ung spiller, som dessverre fikk kreft, og døde etter kort tid. Som 12-åring var Hunter sett på som et fantastisk talent. Han debuterte som profesjonell som 16-åring. I 2001 vann Hunter Masters, og etablerte seg i toppen av rankingen.

I perioden 2001-2004 plasserte Hunter seg i toppen av flere turneringer. I tillegg til tre seiere i Masters har han vunnet Welsh Open to ganger og British Open en gang. Hunter var rangert som nummer 4 i verden i 2004/2005 sesongen. I 2005 ble Hunter diagnosert med kreft, og selv om han spilte noen turneringer tok det ikke lang tid før han døde av sykdommen i 2006.

I 2004 vann Hunter Fürth German Open, første gang turneringen ble arrangert. Etter at Hunter døde ble denne turneringen omdøpt til Paul Hunter Classic i hans minne.

Paul Hunter Classic 2013

I år er det altså 4 som representerer Oslo Snooker som deltar i turneringen. Kurt Maflin, som ikke trenger noen introduksjon, spiller i 1. runde på lørdag 24. I tillegg stiller Anita Maflin, Christopher Watts og David Frew i kvalifiseringen.
Du kan lese mer om de på profilene på Oslosnooker.no.

I 1. runde i kvalifiseringen tapte dessverre Anita sin kamp 2-4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *