NC 1 – 2014 – Trondheim

I 2013 arrangerte vi vår første NorgesCup, og allerede i januar 2014 arrangerte vi NorgesCup igjen. Med et veldig bra oppmøte ble det en spennende turnering, med noen overraskelser, og en fortjent vinner.

 

Selv om snooker i Norge ikke er særlig utbredt har NorgesCup’en lang historie og tradisjoner. På nettstedet Snookersi’a kan du se resultat for NC tilbake til 1991, og enda lenger for NM. Vi setter derfor pris på å få arrangere NC her i Trondheim. Du kan lese mer om den første NC vi arrangerte i fjor her: NorgesCup hos Trondheim Snooker.

NC2014_logo

 

Trondheim Snooker har siden starten av 2013 fått mange nye medlemmer, og gjennom faste treninger har flere kommet til det nivået at de ønsker å bli med på turneringer. Det var derfor ikke overraskende at mange fra Trondheim Snooker deltok; 18 av de 23 påmeldte representerte klubben vår. Blant de 5 påmeldte fra Oslo Snooker var også favoritten Christopher Watts. Chris er regnet som den beste i Norge, utenom Kurt Maflin. Han har vunnet NM 2 ganger, har deltatt på en Euro Tour, og har gjort 141 break i turnering.

Nassim imponerer igjen!

Det er ikke så lenge siden Nassim og Erik tok vår første NM-tittel, da de vann NM Lag i 2013. I etterkant av NM-lag har Nasssim blitt intervjuet av TV-adressa, og blitt enda mer motivert for å trene. Da han fikk vite han skulle møte Christopher ble han veldig glad. Det første partiet i kampen som gikk til best av 3 partier ble et knepent tap for Nassim, men han vann det neste etter en feil på siste sort av Chris. Det tredje, og avgjørende, partiet ble spennende, men Nassim hadde kontroll til slutt. Vi er stolte av vårt yngste medlem, som imponerte alle nok en gang.

Nassim trener ofte med Erik. Her er de under NM for lag i 2013
Nassim trener ofte med Erik. Her er de under NM for lag i 2013

Favoritten slår til

Etter hvert begynte det å tynne seg ut med Trondheim Snooker-spillere i sluttspillet. Av de 23 som startet var det 9 fra Trondheim Snooker og 3 fra Oslo Snooker som gikk videre til søndagen. Nassim hadde vunnet gruppen sin, så Chris måtte spille en 8-dels finale, der han slo ut Espen E. Umar H (Oslo Snooker) var en av de andre favorittene til å komme helt til finalen. Sist han var i Trondheim møtte han Erik Dullerud i finalen i vår første NorgesCup. Den gangen var det Erik som var skarpest, og denne gangen var det igjen Erik som vann. Det ble en lang og spennende kamp (se kampen på vår Youtube-kanal), der Erik til slutt vant 3-2.

Umar (Oslo Snooker), som var i finalen sist han var i Trondheim, måtte se seg slått i semi-finalen nå.
Umar (Oslo Snooker), som var i finalen sist han var i Trondheim, måtte se seg slått i semi-finalen nå.

Dermed var det klart for en semi-finale der de to favorittene Chris og Erik skulle møtes. I den andre semi-finalen vann Mateen mot Nikolai 3-0. For alle resultater fra turneringen, se her! Kampen mellom Erik og Chris kan du også se opptak av på vår Youtube-kanal, men den ble ikke like spennende, og endte 3-0 til Chris. Finalen var dermed klar: Mateen (Trondheim Snooker) mot Chris (Oslo Snooker).

Vår egen Erik Dullerud kom til semi-finalen, men tapte der mot Chris.
Vår egen Erik Dullerud kom til semi-finalen, men tapte der mot Chris.

Selv om Mateen i finalen viste bra form, og hadde noen gode partier, så var det ikke nok til å stoppe Chris. Det ble nok en ensidig kamp på papiret, der Chris vant en fortjent 3-0 seier. Det var klart for applaus, gratulasjoner og premie-utdeling.

Mateen tapte mot Chris i finalen.
Chris (t.h.) vant mot Mateen i finalen.
Edwin (Oslo Snooker) ble slått ut i gruppespillet
Edwin (Oslo Snooker) i aksjon på TV-bordet
Alle de 18 deltagerne som representerte Trondheim Snooker i NC-1 2014
Alle de 18 deltagerne som representerte Trondheim Snooker i NC-1 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *