Snooker NM

Av de 41 påmeldte, stilte 39 håpefulle til start 29. mai til årets NM i snooker 15 rød. 8 grupper med 5 og 4 spillere gav oss totalt 72 kamper i gruppespillet. Hele NM har gitt oss over 200 timer spennende norsk snooker. Her finner du alt om årets Snooker NM!

Vi i Trondheim Snooker elsker å arrangere turneringer. Vi prøver hver måned å arrangere våre egne TS-turneringer, i tillegg til klubbmesterskap som går i sesonger. Det er likevel veldig spennende for oss å arrangere nasjonale turneringer, og vi har hatt 2 Norgescuper og et lag NM så langt. NM 15 reds er noe spesielt, og det trekker mer oppmerksomhet og deltakerer.

Nederst finner du intervju med vinner og link til alle videoer

NM small

Velkommen til oss…

Det er første gang Trondheim Snooker arrangerer NM 15 rød, og vi hadde satt opp et ambisiøst spilleskjema for turneringen. Alle kamper i puljespillet ble tildelt 2 timer spilletid. Dersom kampen ikke var avgjort med 20 minutter igjen av tildelt tid, ble det ikke påbegynt nytt parti, og kampen ble utsatt til et senere tidspunkt.

Denne måten å arrangere kamper på var nødvendig med så mange spillere var påmeldt og for å sikre en god gjennomføring av turneringen. Dette fungerte godt, da vi etter hver dags oppsatte kamper kun var få minutter på overtid. Det setter store krav til et aktivt sekretæriat, som følger med på alle kamper, og passer på at alle kamper blir spilt ferdig. Dette er en utfordring, for det kan være vanskelig å delta og organisere samtidig.

Alle deltager fikk en briefing før turnering startet
Alle deltager fikk en briefing før turnering startet

I Norge er det et større miljø for pool enn snooker. Norske pool-spillere gjør det sterkt i internasjonale turneringer, og det er derfor veldig spennende for oss når de vil prøve snooker. I årets snooker NM var det flere pool-spillere som deltok, og de gjør det som regel veldig bra. Vi håper på mer deltakelse på tvers av biljard-grenene, og det er mange spillere i Trondheim Snooker som liker å spille pool.

Vi håper at den gode trenden med mange påmeldte fortsetter i neste sesongs NCer og NM. Snooker i Norge vokser og skal bli enda større i årene som kommer, men da trenger vi alle med på laget. Stå på!

Erik D i støtet med reka
Erik D i støtet med reka

Mange NM-debutanter

I årets NM var det mange spillere som ikke tidligere har deltatt verken i NC eller NM. Spesielt trivelig var det å se at så mange tok seg turen fra Bergen og Os Biljardklubb. Deriblant Reidar Rundsveen, som presterte å slå ut en godt merittert pool-spiller, Martin Rottem Dahle i 8-delsfinalen.

Reidar R (Os BK) i støtet
Reidar R (Os BK) i støtet

Også fra Sarpsborg BK møtte det opp flere nye ansikter. Ali Reza Ludvigsen, Espen Olsen og Sebastian Fredriksen har nok fått nyttig konkurransetrening til neste sesong.

Trondheim Snooker stilte med 17 spillere, hvorav 13 var debutanter i NM. Blant disse er vårt unge talent Nassim Sekat (16) som tapte sin kamp mot Mats Schjetne i 8-delsfinalen. Frem til da hadde Nassim spilt godt, og kom videre som nummer 2 i sin gruppe.

Fra Oslo Snooker stilte Gunder Eriksen og Rune Forberg for første gang i NM. Begge fikk en for vanskelig vei frem til sluttspillet.

Resultater

Med så mange spilte kamper er det vanskelig å trekke frem enkelt-resultater, men for en oversikt over alle spilte kamper i puljespill og sluttspill kan dere se her:

Klikk her for kamp-oversikt

På forhånd var det Christopher Watts som ble regnet som favoritt, men med mange dyktige biljard-spillere var det ikke godt å si hvem som skulle komme til finalen. Umar Hayat kommer ofte langt i turneringer, og var også sett på som en sannsynlig finalist. Mats Schjetne vant Snooker NM i 2012, og deltar igjen i år. Han, sammen med flere av de andre pool-spillerne, er det vanskelig å forutse formen til. I finalen var det nettopp Mats S mot Umar A, og begge spillerne spilte bra. På et tidspunkt kunne Mats gå opp i 3-1 ledelse, men Umar utlignet til 2-2. Nå fikk Mats virkelig på plass støtet sitt, og spilte gode serier, og endte kampen 5-3. Mats er dermed NM-mester 2014! Gratulerer!

Mats S og Umar A før finalen
Umar A og Mats S før finalen

Vinner-intervju med Mats Schjetne

Hei Mats, og gratulere så mye med NM-tittelen i snooker.
Du har jo vunnet NM i pool flere ganger, inkludert Kongepokal, og du vant jo NM i snooker i 2012 i Oslo.

Hvordan føles det å være NM-mester i snooker igjen?

Det føles helt fantastisk. Nesten større en da jeg har vunnet en NM tittel i biljard!

Har du trent mye snooker siden du vant NM i 2012?

Nei. Har ikke spilt ett parti siden forige NM.

Du deltok i noen snooker NC rundt 2010, har du vurdert å satse mer på snooker?

Har alltid hatt stor interesse for snooker, men mer for biljard. Jeg synes det er artig å spille snooker i ny og ne, men i lengden så blir det for slitsomt

Hvordan likte du arrangementet her hos Trondheim Snooker?

Jeg synes arrangementet var et av de beste jeg har deltatt i. Veldig bra tidskjema. Det er ekstra artig når det blir så stor deltagelse.

Hvilke forventninger hadde du til NM før turneringen startet?

Det er litt vanskelig å svare på med tanke på at jeg ikke har trent/spilt snooker etter NM i 2012. Hadde vell top 3 som mål vil jeg si.

Hvordan vurderer du spillet ditt mot Umar i finalen?

Spillet mitt føltes som det ble bare bedre og bedre for hver kamp som gikk, og i finalen så fløyt det veldig bra. Jeg visste at jeg skulle opp mot en veldig god spiller, så jeg skjønte at her må det litt ekstra til for å vinne.

Hvilke forventninger hadde du til finalen før kampen startet?

Jeg håpet på at det ville bli bra spill fra begge sider noe det ble, men det er alltid viktig å ha den lille ekstra flyten noe som gjorde at det var meg som vant denne gangen.

Var det noe spesielt i kampen du vil trekke frem som et viktig punkt i kampen?

Som sagt så kunne det ha gått begge veier. Jeg hadde en stor mulighet til å gå opp til 3-1, men spilte meg bort og da tenkte jeg at dette var tapt, men jeg beit sammen tennene og spilte veldig godt i de 2 siste framesa.

Hva er neste turnering for deg nå?

Nå reiser jeg til luxenbourg allerede på tirsdag, så dette NM-et kunne ikke vært bedre plassert for meg.
Tusen takk for ei kanon helg med mye bra spill så sees vi snart igjen.

Takk Mats for intervjuet!

Live Stream

Vi i Trondheim Snooker er stolte av vår Live Stream. Med flere kamera, gode lys- og lyd-forhold og med poeng-telling har vi et tilbud som er unikt i Snooker-norge i dag. Vi håper at vi kan hjelpe andre klubber med å få lignende systemer på plass, så ta gjerne kontakt med Odne Oksavik (odneandr@gmail.com) om dette.

Nedenfor kan du se alle TV-kampene på YouTube.

Kampene lastes opp fortløpende utover dagen. YouTube bruker litt tid på å prosessere den høyeste kvaliteten, så det er kanskje ikke HD enda. (03.06.2014)

Oversikt Puljespill Onsdag
Espen E v Knut A L John F A v Erik D Joakim V v Geir K S
Joakim V v Roger S
Oversikt Puljespill Torsdag
Chris W v Espen A John F A v Ali Reza L Carl H S v Nassim S
Umar H v Martin R D Mateen W v Reidar R Mats S v Hans E
Martin R D v Rune F
Oversikt Puljespill Fredag/Lørdag
Trond N v Frode V Chris W v Daniel S Bjørn G v Johann N
Edwin I v Nassim S Ali Reza L v Trond N Mats S v Espen O
Sebastian v Geir K S Pak San Li v Chris W Edwin I v Carl H S
Oversikt Sluttspill Lørdag/Søndag
8-delsfinaler Roger S v Erik D Bjørn G v Per-Egil F
Kvartfinaler Bjørn G v Reidar R
Semifinaler Bjørn G v Mats S
Finale Umar A v Mats S

[bbp-single-topic id=2569]