Regionalturnering 1 Midt-Norge

I helgen ble første RT1 Midt (regional turnering 1 Midt-Norge) gjennomført på Trondheim Snooker.

“Regional turnering” er sammen med “Lokal turnering” fra i fjor blitt en del av tellende turneringer på den nasjonale rankingen for snooker. Turneringer arrangert i din region eller på din lokale klubb skal gi deg sjansen til å konkurrere på rankingen uten å måtte betale for dyre reiser, og målet er da at flere deltar. Dessverre sliter noen av klubbene med lavt antall påmeldte, samt at det er de samme som deltar hver gang. Baksiden blir da kanskje at det å konkurrere mot de samme spillerne gang på gang blir lite variert og kjedelig i lengden. Men stort sett virker det som om det til sammen er flere deltagere på regional og lokal turnering enn det er på nasjonale Norgescuper og NM. I helgen deltok til sammen 57 spillere rundt om i landet på RT i sine respektive regioner, så selv om mange har delte meninger om hvorvidt disse turneringene bør være tellende, så har de absolutt noe positivt ved seg også.

Deltagerne på RT1 Midt besto denne gangen bare av deltagere fra arrangørklubb Trondheim Snooker, 10 stk i alt, noe som er en forbedring fra tidligere. Det ble spilt puljespill med to femmannspuljer hvor to gikk videre fra hver pulje. Audun Risan Heimsjø og Nassim Sekat var henholdsvis 1. og 2. seedet i turneringen og var derfor i hver sin gruppe.

Gruppe A besto av Bjørnar Jacobsen, Daniel Strand Askim, Joakim Våbenø, Sondre Sundt og Audun Risan Heimsjø. Audun vant alle sine kamper, og slaget sto dermed om andreplassen og avansement. Ett av våre nyere medlemmer, unge og lovende Sondre Sundt spilte bra og gjorde seg fortjent til andreplassen i gruppa.
Gruppe B besto av Roald Pettersen, Geir Ellefsen, Tore Hansen, Magnus Martinsen Melien og Nassim Sekat, og var kanskje den tøffeste og mest uforutsigbare gruppen. Tore, Nassim og Magnus er alle høyt rangerte spillere, og det var lite som skilte de tre etter gruppespillet, hvor alle tre sto med tre seire og ett tap hver. Magnus røk på innbyrdes, og dermed var Tore og Nassim klare for semifinaler.

Semifinalene gikk fort unna med 3-0 til Audun over Tore, og 3-0 til Nassim over Sondre. Dermed var det klart for finale mellom Audun og Nassim. Denne gangen var Audun best i finalen, og slo Nassim 3-1 og vant dermed RT1.

Fullstendige resultater og oversikt: https://cuescore.com/tournament/RT1+Midt/3573246

Undertegnede takker alle for oppmøte, og håper vi blir like mange og gjerne flere neste gang! Takk til Roald Pettersen som stadig flyr fra Stockholm for å delta, men ikke minst for å være turneringsleder. Og selvfølgelig takk til Geir Ellefsen som organiserer dugnad i forkant av turneringen, og kiosk under avviklingen. Slike ildsjeler er avgjørende for klubben!