LT1 – Trondheim Snooker

I helgen ble årets første lokal-turnering – LT1 – arrangert hos Trondheim Snooker.

I LT-turneringene er det bare medlemmer av arrangørklubb som kan delta, men spillere fra andre klubber kan delta så lenge deres klubb ikke har snookerbord og mulighet til å arrangere selv. Dette syns vi som er en åpen klubb, hvor engasjement og deltagelse er bærebjelken til dens eksistens, er meget synd. Vi hadde denne gangen spillere som var interessert i å delta, men som dessverre ikke fikk lov på grunn av at de var fra en annen klubb. Men reglene er som de er, så den misnøyen får vi i stedet ta videre til forbundet i stedet for å dvele for mye over nå.

11 spillere fra Trondheim Snooker deltok denne gangen, noe som er veldig bra, og antagelig rekordhøy deltagelse siden vi startet med LT i fjor. Det ble spilt gruppespill med to grupper, en med fem spillere og en med seks. De to beste fra hver gruppe gikk videre til semifinaler.

I gruppe A gikk førsteseedet Audun Risan Heimsjø videre med 4 av 4 seire, mens slaget om andreplassen ble veldig jevn og spennende. Tre spillere, Daniel Strand Askheim, Roald Pettersen og Sondre Sundt sto med lik poengscore etter gruppespillet, men Daniel gikk videre på minst tapte partier. Dermed var Audun og Daniel klar for semifinaler fra gruppe A.

I gruppe B ble det også jevnt og spennende, Magnus Martinsen Melien, Tore Hansen og Nassim Sekat er tre sterke spillere som ofte havner i samme gruppe på disse turneringene, og slaget om de to plassene i semifinalene blir ofte jevne. Denne gangen var det Tore Hansen som var den klart beste i gruppespillet, og gikk videre som gruppevinner med fem av fem seire. Nassim Sekat karret til seg andreplassen, og dermed var Tore og Nassim klar for semifinaler fra gruppe B.

Da var det klart for semifinaler mellom Tore og Daniel, og Nassim og Audun. Det virket som om begge semifinalene var preget av litt slitne spillere, og nivået var så som så. Tore slo Daniel oppskriftsmessig 3-1 og var klar for finale. Mellom Nassim og Audun svingte det veldig, Audun hadde sjansen til å avgjøre på 2-1, men spillet satt ikke helt som det skulle denne gangen, og matchen gikk til hill-hill. Der gjentok det samme seg, Nassim trengte alle de kulørte for å få respot på sort, og Audun slet med å senke de avgjørende ballene. Nassim klarte til slutt å senke de siste kulørte, og vant på respottet sort. En deilig seier for Nassim, som ofte har slitt mot Audun.

Finalen ble som forventet spennende – Tore og Nassim er to veldig dyktige spillere, men med litt forskjellige styrker. Tore er den angripende spillertypen, ekstremt sterk på vanskelige putter og breakbuilding, mens Nassim er den defensive spilleren som plager motstanderen med gode safer helt til det åpner seg en stor sjanse for en fin serie. Begge spillerne har laget century, og er kapable til store serier når muligheten byr seg.

Jevnt ble det også her, hvor matchen gikk helt til hill-hill. Der var Nassim igjen sterkest, og dro i land seieren til 3-2. Gratulerer Nassim!

(Bildet er tatt ved en tidligere anledning)

Tusen takk til alle fremmøtte, og de som bidro under avvikling og i forkant av turneringen! Om fire uker er det klart for sesongens høydepunkt i Trondheim, nemlig Norgescup. Vi håper på å se like høy – om ikke høyere – deltagelse fra våre medlemmer der!