NM 2019 – Dag 3

Totalt sett må vi få lov å være litt skuffet over dag 3. Med 6 videre til 8-delsfinalen, klarte halvparten steget videre til kvartfinalen. Bare en av disse klarte enda et steg videre til semifinalen, som spilles søndag.

Audun Risan Heimsjø er vår klart beste spiller og det er ingen overraskelse at det er nettopp han som står igjen som vårt fremste håp.

Audun Risan Heimsjø:

«Stjerna» hadde få problemer med å slå Pak San Li i 8-delsfinalen. Det var likevel knyttet stor spenning til om han igjen kunne slå Umar Hayat i kvart’n. I gruppespillet ble dette en meget velspillende og jevn match. Denne gangen viste Audun ingen nåde og Umar fikk den kjipe «smultringen». Audun var klok og tok ikke de største sjansene, noe som ofte er en god taktikk mot «break builder» Umar. NM-tittelen skulle nok en gang ryke for Oslo Snookers største talent. Audun skal i morgen søndag, møte nemisis Chris Watts på TV-bordet, i semifinalen. Det blir en tøff test, men vi tror Audun skal klare det.

Nassim Sekat:

Nassim fikk en oppskriftsmessig seier 3-0 mot Niklas Engstrøm på STAR-bordet i første match for dagen. En flott 58 serie ble den store beholdningen i den matchen. I kvartfinalen, møtte han meget solide Andre Hellerud fra Oslo Snooker. En match, som sett i ettertid burde blitt spilt på streamingbordet. Det skulle bli et jevnt og tett oppgjør, uten de store seriene, men med masse nerve og spenning. Tilslutt var det dessverre rutinen til Andre som ble avgjørende. Han stengte Nassim totalt ute i siste parti og ble seierherre med sifrene 3-2. Nassim var tydelig skuffet, men NM sett under ett, har «Mr Memory» vist meget godt spill. Noe alle seriene han har laget, er et prov på. Også den historiske 120-serien da, som nok med stor sannsynlighet blir stående som turneringens høyeste!

Tore Hansen:

Tore fikk det tøft mot Umar i 8-delsfinalen Med en 71 og 56 serie imot, er det vanskelig å kunne gjøre mye. Likevel, Tore kjempet heroisk og tok et parti mot  sterke Hayat. Vi skulle gjerne sett Tore i et lokaloppgjør mot Audun i kvart’n, men den gang ei. Neste gang, Tore!

Magnus Martinsen Melien

Magnus møtte Henning Svensson fra Oslo BK i 8-delsfinalen. Svensson, et relativt nytt bekjentskap i snookersammenheng, spilte godt. 4 serier over 25 i løpet av matchen viser også dette. Magnus klarte aldri helt å finne sitt spill, noe som er kudos til Svensson. Godkjent turnering av Magnus. Vi håper han fortsetter det nye treningsregime sitt, gjennom sommer og høst, og er klar til ny sesong i August!

Erik Dullerud:

Undertegnede hadde sin beste dag i NM på dag 3. Mot Stords Simen Hatlevik, satt spillet meget godt med en 50+ serie og to 30+ serier, i en fin 3-0 seier. I kvart’n ble det imidlertid bråstopp mot en godspillende Reidar Rundsveen fra Os, som hamret inn serier på 51, 46 og 37. Likevel var det svært lite bom på undertegnede, og den gode følelsen var der. Men når motstanderen putter alle ballene, er det lite å gjøre. Av alle kvartfinalistene var nok Reidar den som presterte best i den runden. Det blir spennende å se om han kan gi Hellerud kamp i semifinalen.

Sondre Sundt:

Sondre ble «slaktet» av Chris i sin 8-delsfinalen. I løpet av sin 3-0 seier, lagde den regjerende mesteren serier på 86, 85, 33, 27 og 25. Uansett har Sondre vist i dette NM, at han er et talent, som hvis han vil og orker, kan bli veldig god. En spiller vi håper fortsatt vil trene og spille turneringer. Med tanke på den korte tiden han har spilt, har han kommet langt, allerede.