NM 2019 – Dag 4

Så skulle det ikke bli Auduns år i år heller. Men å tape mot Chris Watts på siste rosa i avgjørende parti, etter det spillet Chris leverte, er ikke dårlig. Audun spilte solid i perioder, uten å briljere.

Chris derimot spilte i perioder meget godt, som da han laget en 117-serie i tredje parti. For så å følge opp med en 45-serie i neste. Mot slutten av matchen så likevel Watts sluttkjørt ut, og det var med nød og neppe han karret seg over linja til slutt. Audun kommer garantert sterkere tilbake neste år!

I den andre semifinalen ble Andre Hellerud for sterk for Os nummer 1, Reidar Rundsveen. 4-1 til tre ganger norgesmester Hellerud.

Finalen skulle derfor bli en reprise fra 2015, da Hellerud og Chris også møttes i kamp om kongepokalen. Den gang ble Hellerud for sterk, noe han påpekte i intervjuet etter sin semifinale på Eurosport.  Wattsy gliste godt i skjegget… mon tro han ble ekstra «taggad».

Og for en finale det ble. Det er vanskelig å se for seg en fremtidig NM-finale med høyere nivå enn den vi fikk. Første og fremst fordi Chris Watts spilte snooker som fikk selv Kurt Maflin på sidelinja til å sperre opp øynene. Serier på 126, 107 og 62 i de tre første partiene, er verdensklasse (selv om selvfølgelig TV-bordet, langt ifra er «tight pockets»). Det hele skulle se ut som en total nedsabling fra Chris sin side, men Hellerud fikk blod på tann etter en makeløs clearence på 49 i fjerde parti. Brun og tre røde limt til langvantene, var ikke noe problem for Andre, som også skulle vinne et noe mer «scrappy» femte parti. Hvis man så godt etter kunne man skimte en lett rødfarge i kinnene til Wattsy i starten på 6 parti. Det var tydelig at selv han begynte å kjenne litt på presset. Men det er nettopp da, når presset er som størst at Chris en egen evne til å vippe matcher til sin fordel. Dette har han gjort i turneringer i over 10 år nå. Nådestøtet kom i form av en klinisk 55 serie, der han først putter en lang rød, uten sikring. Et verdig punktum på en flott match og et flott mesterskap. Selv om Chris «truer» med «retirement», tror i hvertfall undertegnede at Chris igjen vil være å finne i fremtidige norgesmesterskap. Når en gammel sirkushest lukter sagmugg osv…