Nordisk mesterskap 2020 – Dag 2

Alle norske har vært i aksjon i dag med enten en eller to kamper. De som bør være mest fornøyd med dagen er Nassim Sekat og Audun Heimsjø som vant alle sine kamper.

Audun har enda til gode å tape et parti noe som setter han i en kjempegod posisjon foran morgendagen. En seier til og avansementet er i boks. Nassim vant sin match på dag to overbevisende 3-0 mot en vanskelig finsk motstander. I siste parti smalt han inn en nydelig 80 serie til applaus for de som så på. Gruppa til Nassim er fortsatt vidåpen. Det står etter all sannsynlighet mellom Simen Lindblom, Jonas Jonasson og Nassim om avansement.  

Har du lest og sett bildene fra Dag 1?
De ligger her: Nordisk mesterskap 2020 – dag 1

For Reidar og Erik ble det litt også en OK dag, med en seir og ett tap. Reidar vant avgjørende parti mot Hame fra Danmark (ble tatt av bordet på stillingen 2-2 på tirsdagen) I sin andre kamp holdt også Reidar på å vinne mot et ungt talent fra Sverige, Nils Ritenius. Det holdt dessverre ikke helt inn, og tap på blå i “decideren”. Reidar går videre med to seire på dag 3. To seier må nok også undertegnede ha etter først å tape for regjerende mester Kandi, ikke overraskende. Så ble det seier 3-2 mot svensken Richard Lundin. En maratonmatch som ble veldig nervøst uten altfor bra spill.

Dessverre ble det ikke seier på de andre 3 «førstegangsreisende» fra Norge. Både Kåre og Trond sleit i sine matcher og det ble to tap på dem hver. Roald fikk en oppsving i sin siste match der han tar parti fra den meget habile finnen, Eelis Lappalainen. Da var smilet på plass igjen hos den trivelige trønderen!

Ved siden av Audun og Nassim har nok John Christian Vespestad imponert mest av de norske. John Christian har nok havnet i den tøffeste puljen med meget gode Antti Tolvanen og Jim Johansen fra Sverige. At JK vinner to partier mot en av de aller beste i Norden, Tolvanen er intet mindre enn imponerende, og hadde de ikke blitt «tatt av» på dag 1, kunne Stordværingen stukket av med seieren. Han hadde momentet i matchen. Dessverre klarte ikke JK å fortsette det fine spillet mot Johansen. Der ble det tap 3-0. Mot islendingen Palmi Einarsson ble det endelig seier 3-1. Sterkt i debuten.